duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate ANCA DRAGU: ”Obiectivul meu este să nu mai vedem minori în sala...

ANCA DRAGU: ”Obiectivul meu este să nu mai vedem minori în sala de judecată”

Tuturor statelor membre ale Uniunii Europene (UE) le revine obligația de a se asigura că interesele superioare ale copiilor sunt considerate prioritare în cadrul oricărei acțiuni care îi afectează. Această prioritate capătă o importanță deosebită atunci când copiii sunt implicați în proceduri judiciare civile și penale.

Astfel de proceduri se pot dovedi stresante pentru toate părțile implicate și în special pentru copii, care pot suferi traume dacă procedurile nu sunt adaptate lor, dacă spațiile unde se desfășoară procedurile sunt inadecvate, iar specialiștii implicați sunt insuficient pregătiți.

Statisticile arată că aproximativ 74 000 de copii au fost victime ale infracțiunilor, iar 495 000 au fost afectați de divorțul părinților doar în 11 state membre ale UE.

https://www.a7tv.ro/presedintele-senatului-rezultatele-investirii-in-educatie-se-vad-foarte-greu-copiii-nu-voteaza/

Prezentă la A7TV, Anca Dragu, președintele Senatului, al doilea om în Stat, și-a arătat îngrijorarea față de modul în care situația minorilor, în sălile de judecată, este abordată în România.

”Personal pregătesc un proiect de lege pentru protejarea minorului când este audiat în sala de judecată. Obiectivul meu este să nu mai vedem minori în sala de judecată.

Este traumatizant să mergi și pentru un om mare, pentru un minor este mult mai greu.
Am vizitat o cameră de audieri făcută la Judecătoria Timișoara.

Acolo, președinta judecătoare a găsit un spațiu și a transformat acest spațiu, o cămăruță, într-o cameră prietenoasă cu copiii, cu jucării.

A zugrăvit-o frumos pentru copii și acolo au loc audierile minorilor. Îmi spunea doamna judecător că judecătorii nu sunt așa încântați să intre în aceste procese de divorț, de exemplu, pentru că sunt subiecte foarte grele.

În aceste subiecte, în care copiii sunt între cei doi părinți, nu există parte bună și parte rea și chiar și judecătorii consideră că sunt subiecte extrem de delicate.”

 

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...