duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Anca Dragu: Nu am simțit că avem un Avocat al Poporului, alături...

Anca Dragu: Nu am simțit că avem un Avocat al Poporului, alături de popor!

Avocatul Poporului, Renate Webber a fost demisă de Parlament, apoi, printr-o decizie a Curții Constituționale, a fost repusă în funcție. Nemulțumirile coaliției de guvernare rămân, iar Președintele Senatului, Anca Dragu, a explicat, în exclusivitate la A7TV, care au fost motivele invocate de Comisia juridică pentru demiterea Renatei Webber și care au fost situațiile în care Avocatul Poporului nu și-a făcut treaba.

 

https://www.a7tv.ro/anca-dragu-declaratii-in-exclusivitate/

”Sunt câteva elemente ce trebuie reținute din activitatea Avocatului Poporului, m-aș referi aici la demersurile acelea privind tortura.

În pandemie au început aceste analize cum că în spitalele Covid, 13 spitale Covid, pacienții ar fi sub tratament de tortura. Ori această decizie cumva a pus sub semnul întrebării demersurile autorităților din timpul pandemiei.

Vorbim de perioade foarte grele. Pandemia cu care ne-am confruntat și care ne-a afectat pe toți. Nu am simțit că atunci am avut un Avocat al Poporului, alături de popor.

Apoi mai sunt câteva critici de luat în seamă. Respectiv raportul privind cazul Caracal. Acum doi ani eram cutremurați de cazul Caracal, Avocatul Poporului, nu a transmis, nu a elaborat, nu a finalizat, nu a întocmit un raport și recomandări în acest caz.

De asemenea atribuțiile privind protejarea copiilor. Nici aici nu și-a făcut datoria, ceea ce, cel puțin reiese din rapoartele de activitate și așa au explicat comisiile reunite juridice din cele două camere.”

Referitor la luptele de putere din propriul partid, din USR-PLUS, Anca Dragu a luat apărarea lui Vlad Voiculescu, proaspăt ales ca președinte al USR-PLUS:

”Vlad, am spus-o de multe ori, are un viitor politic!”

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...