8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Anca Dragu: „Grindeanu ar fi de fapt prim-ministrul în acest Guvern”

Anca Dragu: „Grindeanu ar fi de fapt prim-ministrul în acest Guvern”

Fostul președinte al Senatului, Anca Dragu, a discutat, în platoul emisiunii „La Zi”, despre proiectul de Lege a Bugetului de Stat și despre amendamentele la acest proiect, aflat acum în discuții, în comisiile de specialitate și în comisiile reunite de buget-finanțe. Joi, proiectele Bugetului de Stat şi Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2022 vor intra în plenul Parlamentului, pentru dezbatere şi vot.

 

Senatorul USR acuză Guvernul că nu a acordat parlamentarilor mai mult timp de dezbatere și analiză pe marginea proiectului de lege.

Procedura nu a fost una rapidă, ci ultra-rapidă. Am început discuția pe buget, înainte de a avea Legea Plafoanelor. Conform Legii Finanțelor Publice, sunt câțiva pași pe care trebuie să-i urmeze Guvernul și Parlamentul, pentru adoptarea Legii Bugetului de Stat și a Bugetului Asigurărilor Sociale (…)

Ar fi trebuit să avem mult mai mult timp de dezbatere și analiză pe acest buget. L-am auzit pe domnul Cîțu, președintele PNL, că s-a plâns că dumnealui nu a văzut bugetul. Păi nu e chiar așa de normal acest lucru. Înțeleg să ne plângem noi în Opoziție, dar la putere?”, a declarat Anca Dragu.

Potrivit senatorului, Legea ar fi trebuit să fie adoptată în luna octombrie, conform regulilor Comisiei Europene, învinuind coaliția PNL-PSD-UDMR: „Această coaliție calcă toate regulile în picioare”.

Referitor la sumele alocate ministerelor, Anca Dragu subliniază că Ministerul Transporturilor a primit una dintre cele mai mari creșteri ale bugetului, 20,5% și, astfel, consideră că ministrul Sorin Grindeanu „pare că este cel mai puternic de acolo”.

Suma de la Ministerul Transporturilor cred că ne arată, de fapt, cine este prim-ministru în acest Guvern. (N.R. Sorin Grindeanu) Pare că este cel mai puternic de acolo. Și USR a insistat că avem nevoie de mai multe resurse pentru Ministerul Transporturilor și nu s-a putut”, a afirmat senatorul USR.

Bugetul alocat Ministerului Sănătății, în acest an, este similar cu cel din 2021, în ciuda pandemiei de COVID-19: „M-aș fi așteptat să-l văd pe ministrul Rafila că vine cu critici la acest buget, că are ceva a se plânge, dar nu l-am auzit și asta mă surprinde. De ce ministrul Rafila pare că este mulțumit cu acest buget la nivelul anului trecut?”, a punctat Anca Dragu.

Despre amendamentele USR aduse proiectului Legii de Stat și aderarea României la spațiul Schengen, puteți afla accesând link-ul următor:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...