8.5 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Anca Dragu: „Grindeanu ar fi de fapt prim-ministrul în acest Guvern”

Anca Dragu: „Grindeanu ar fi de fapt prim-ministrul în acest Guvern”

Fostul președinte al Senatului, Anca Dragu, a discutat, în platoul emisiunii „La Zi”, despre proiectul de Lege a Bugetului de Stat și despre amendamentele la acest proiect, aflat acum în discuții, în comisiile de specialitate și în comisiile reunite de buget-finanțe. Joi, proiectele Bugetului de Stat şi Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2022 vor intra în plenul Parlamentului, pentru dezbatere şi vot.

 

Senatorul USR acuză Guvernul că nu a acordat parlamentarilor mai mult timp de dezbatere și analiză pe marginea proiectului de lege.

Procedura nu a fost una rapidă, ci ultra-rapidă. Am început discuția pe buget, înainte de a avea Legea Plafoanelor. Conform Legii Finanțelor Publice, sunt câțiva pași pe care trebuie să-i urmeze Guvernul și Parlamentul, pentru adoptarea Legii Bugetului de Stat și a Bugetului Asigurărilor Sociale (…)

Ar fi trebuit să avem mult mai mult timp de dezbatere și analiză pe acest buget. L-am auzit pe domnul Cîțu, președintele PNL, că s-a plâns că dumnealui nu a văzut bugetul. Păi nu e chiar așa de normal acest lucru. Înțeleg să ne plângem noi în Opoziție, dar la putere?”, a declarat Anca Dragu.

Potrivit senatorului, Legea ar fi trebuit să fie adoptată în luna octombrie, conform regulilor Comisiei Europene, învinuind coaliția PNL-PSD-UDMR: „Această coaliție calcă toate regulile în picioare”.

Referitor la sumele alocate ministerelor, Anca Dragu subliniază că Ministerul Transporturilor a primit una dintre cele mai mari creșteri ale bugetului, 20,5% și, astfel, consideră că ministrul Sorin Grindeanu „pare că este cel mai puternic de acolo”.

Suma de la Ministerul Transporturilor cred că ne arată, de fapt, cine este prim-ministru în acest Guvern. (N.R. Sorin Grindeanu) Pare că este cel mai puternic de acolo. Și USR a insistat că avem nevoie de mai multe resurse pentru Ministerul Transporturilor și nu s-a putut”, a afirmat senatorul USR.

Bugetul alocat Ministerului Sănătății, în acest an, este similar cu cel din 2021, în ciuda pandemiei de COVID-19: „M-aș fi așteptat să-l văd pe ministrul Rafila că vine cu critici la acest buget, că are ceva a se plânge, dar nu l-am auzit și asta mă surprinde. De ce ministrul Rafila pare că este mulțumit cu acest buget la nivelul anului trecut?”, a punctat Anca Dragu.

Despre amendamentele USR aduse proiectului Legii de Stat și aderarea României la spațiul Schengen, puteți afla accesând link-ul următor:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Vasile Dîncu: Nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus miercuri, înainte de ședința CSAT programată pentru ora 13.00, că "nu se pune problema unei intervenții militare a...

Cumpără o franciză vindem-ieftin.ro chiar acum!

Vindem-ieftin.ro este o platformă online, un site în care clientul poate să își lase intențiile pentru achiziția de materiale de construcții. Pentru că activitatea...

A plagiat sau nu Nicolae Ciucă?

Nicolae Ciucă este al treilea premier implicat într-un scandal de plagiat, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, într-un articol PressOne, că generalul în...

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...