8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Anca Dragu, declarații în exclusivitate

Anca Dragu, declarații în exclusivitate

Șefii celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu și Ludovic Orban, s-au întâlnit, marți, cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta cum trebuie să arate proiectul național – ”România educată”.

 

În exclusivitate pentru A7TV, Anca Dragu a prezentat principalele teme de discuție abordate la această ședință.

”Trebuie să coagulăm forțele politice pentru ca, în 2030, educația în România să arate altfel, rezultatele să fie altfel: educație eficientă, să reducem rata de abandon școlar, în prezent este peste 15%, trebuie să reducem undeva la 10%; să creștem calitatea actului de educație.

E nevoie de bani, de o nouă organizare, de curricule noi, de o nouă organizare, de training, când vine vorba de cadrele profesionale; toate acestea costă, dar e nevoie și de timp.”

Pe agenda de lucru, de azi, de la Cotroceni au fost analize desfășurate pe ultimii 2-3 ani și internalizarea concluziilor de pandemie, de aceea digitalizarea educației este un capitol important în această nouă viziune ”România educată”.

”Știm că rezultatele sunt slabe. Vedem că abandonul școlar ne situează pe un loc fruntaș în Europa. Știm că avem această rată mare a tinerilor care termină școala, dar nu au suficiente informații cât să înțeleagă un text, deși citesc textul, ei nu pot înțelege ce scrie acolo. Trebuie regândit sistemul. Bani. Reforme.”

Unul din proiectele practice, discutat și susținut de Anca Dragu, este ”Școala de la 8 la 17”. Programul a fost început, în 2016, chiar de către Anca Dragu și a cuprins 50 de școli, acum ajungând la 150.

”Eu am insistat foarte mult și asupra acestui program, școala de la 8 la 17. Adică toți copiii să meargă la școală într-un singur schimb, dimineața, acolo să aibă masă caldă, acolo să aibă acces la activități extra curriculare, la sport, la muzică și părinții să îi poată lua la sfârșitul programului lor de lucru. Un asemenea program reduce abandonul școlar și crește calitatea educației.
Vom vedea aceste rezultate în 2030” , susține președintele Senatului, Anca Dragu.

Sourcea7tv

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...