8.5 C
București
miercuri, 12 mai 2021
Acasă Editoriale Actualitate Analiză UNICEF: 450 de milioane de copii trăiesc în zone cu vulnerabilitate...

Analiză UNICEF: 450 de milioane de copii trăiesc în zone cu vulnerabilitate hidrică

UNICEF lansează inițiativa „Siguranța apei pentru toți” ce caută să atragă sprijin şi resurse globale pentru copiii din zonele confruntate cu lipsa apei.

 

La nivel mondial, peste 1,42 de miliarde de persoane, inclusiv 450 de milioane de copii, trăiesc în zone cu o vulnerabilitate hidrică ridicată sau extrem de ridicată, potrivit unei noi analize publicate de către UNICEF.

Aceasta înseamnă că, la nivel mondial, unu din cinci copii nu are suficientă apă pentru acoperirea nevoilor sale zilnice, relatează Agerpres.

„Criza apei de la nivel mondial nu urmează să se declanșeze, ci s-a declanșat deja, iar schimbările climatice nu vor face altceva decât să o agraveze”, a declarat directorul executiv al UNICEF Henrietta Fore.

Inițiativa „Siguranţa apei pentru toți” are scopul de a asigura că fiecare copil are acces la servicii de apă durabile şi rezistente la schimbările climatice.

Inițiativa urmărește mobilizarea unor resurse, parteneriate, inovaţii şi a unui răspuns global în zonele vulnerabile identificate, care au cea mai mare şi mai stringentă nevoie de servicii de apă, salubritate şi igienă sigure, rezistente şi durabile.

Potrivit datelor, copiii din peste 80 de țări trăiesc în zone cu lipsă de apă. Africa de Est şi de Sud raportează cea mai mare proporție a copiilor care locuiesc în astfel de zone, peste jumătate dintre copii – 58% – întâmpinând zilnic dificultăți în accesarea unei cantități suficiente de apă.

Urmează Africa de Vest şi Centrală (31%), Asia de Sud (25%) şi Orientul Mijlociu (23%). Asia de Sud este regiunea cu cel mai mare număr de copii care trăiesc în zone cu o vulnerabilitate hidrică ridicată sau extrem de ridicată – peste 155 de milioane de copii.

„Copiii sunt cele mai afectate victime. Când puțurile seacă, copiii sunt cei care nu merg la școală din cauză că trebuie să aducă apă.

Când secetele împuținează rezervele de hrană, copiii suferă de malnutriție şi de retard de creştere.

Când lovesc inundațiile, copiii se îmbolnăvesc de boli transmise prin apă. Iar când scad resursele de apă, copiii nu se pot spăla pe mâini pentru a se proteja de boli”, a mai adăugat directorul executiv al UNICEF.

Potrivit unui raport al UNICEF din 2017, aproape unu din patru copii ai lumii va trăi, în 2040, într-o zonă confruntată cu lipsuri la nivelul calității şi al accesibilității apei.

SourceAgerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

MIHAI TRĂISTARIU, surpriză inedită în platoul Fresh Acces

Mihai Trăistariu, cântărețul care deține un număr record de participări la Eurovision, și-a dezvoltat o pasiune din a descoperi talente în materie de muzică.   Artistul...

Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Medicul infecționist Laurențiu Stratan, prezent la FRESH ACCES, a dezvăluit cum funcționează fiecare vaccin și care pot fi efectele adverse.   ”La Astra Zeneca -tehnologia este...

TEODOR MELEȘCANU: România plătește și acum la UE o contribuție anuală care sare de un miliard de Euro

Teodor Meleșcanu, fost ministru de externe, a vorbit, la A7TV, cu ocazia Zilei Europei, despre dezavantajele pe care le-a adus cu sine aderarea României...

MIHAI GĂINUȘĂ, de la telefonist la om de radio și televiziune

Mihai Alexandru Găinușă, numit de prieteni și Mișu Găinușă, a fost invitatul Natașei Culea în platoul emisiunii BookMedia.   Mereu o prezență tonică și ironică, Mihai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?