8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Analiză: Iohannis va avea un cuvânt de spus, în actualul Guvern, prin...

Analiză: Iohannis va avea un cuvânt de spus, în actualul Guvern, prin Nicolae Ciucă

Alexandru Coita, președintele partidului Republican din România, în emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, a comentat despre noua formațiune care va guverna România și a explicat care este implicarea președintelui Klaus Iohannis în coaliția de la putere.

 

“În principiu, cea mai bună versiune este cea a liderului de partid sau de partide care se află la guvernare, iar domnul Cîțu și-a dorit, dar, din păcate, nu s-a mai putut.

Domnul Cîțu a reușit, într-un timp record, să își risipească toată buna credință a partenerilor și adversarilor politici și să se uzeze mult, ca imagine, în fața publicului larg.

A fost o situație delicată în PNL, la nici 2 luni după alegeri, în care ți-ai pus acest președinte cu mari eforturi, cu sprijin solid din partea președintelui Klaus Iohannis, să ajungi în situația în care să nu mai fie acceptat ca lider al Guvernului, este o situație delicată.

Nu îl blamez pe președinte. Probabil că el dorea o variantă de președinte de partid cu care să fie mai ușor dialogul, Ludovic Orban probabil că nu se încadra în acest tipar.

În schimb, domnul Cîțu a reușit să își risipească credibilitatea cu o viteza fantastică, absolut incredibilă, nu cred că am mai văzut așa ceva în 30 de ani de politică și a văzut multe greșeli făcute de politicieni.

În mod normal, dacă nu era domnul Cîțu, trebuia să fie domnul Ciolacu. Dar în cazul de față, fiind vorba de președintele Iohannis, care totuși este un vector important și putem spune că domnia sa este într-un fel artizanul acestei alianțe, era un gest de o anumită normalitate să aibă o voce în acest Guvern, prin intermediul domnului General Nicolae Ciucă.

Sigur, cei din PSD vor avea un cuvânt foarte greu de spus, prin felul în care s-au împărțit portofoliile, mă aștept ca domnul Iohannis să aibă un cuvânt de spus în cadrul Guvernului, rămâne de văzut, cei din PNL dacă vor mai avea de spus un cuvânt în cadrul Guvernului”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...