8.5 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Analiză: Iohannis va avea un cuvânt de spus, în actualul Guvern, prin...

Analiză: Iohannis va avea un cuvânt de spus, în actualul Guvern, prin Nicolae Ciucă

Alexandru Coita, președintele partidului Republican din România, în emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, a comentat despre noua formațiune care va guverna România și a explicat care este implicarea președintelui Klaus Iohannis în coaliția de la putere.

 

“În principiu, cea mai bună versiune este cea a liderului de partid sau de partide care se află la guvernare, iar domnul Cîțu și-a dorit, dar, din păcate, nu s-a mai putut.

Domnul Cîțu a reușit, într-un timp record, să își risipească toată buna credință a partenerilor și adversarilor politici și să se uzeze mult, ca imagine, în fața publicului larg.

A fost o situație delicată în PNL, la nici 2 luni după alegeri, în care ți-ai pus acest președinte cu mari eforturi, cu sprijin solid din partea președintelui Klaus Iohannis, să ajungi în situația în care să nu mai fie acceptat ca lider al Guvernului, este o situație delicată.

Nu îl blamez pe președinte. Probabil că el dorea o variantă de președinte de partid cu care să fie mai ușor dialogul, Ludovic Orban probabil că nu se încadra în acest tipar.

În schimb, domnul Cîțu a reușit să își risipească credibilitatea cu o viteza fantastică, absolut incredibilă, nu cred că am mai văzut așa ceva în 30 de ani de politică și a văzut multe greșeli făcute de politicieni.

În mod normal, dacă nu era domnul Cîțu, trebuia să fie domnul Ciolacu. Dar în cazul de față, fiind vorba de președintele Iohannis, care totuși este un vector important și putem spune că domnia sa este într-un fel artizanul acestei alianțe, era un gest de o anumită normalitate să aibă o voce în acest Guvern, prin intermediul domnului General Nicolae Ciucă.

Sigur, cei din PSD vor avea un cuvânt foarte greu de spus, prin felul în care s-au împărțit portofoliile, mă aștept ca domnul Iohannis să aibă un cuvânt de spus în cadrul Guvernului, rămâne de văzut, cei din PNL dacă vor mai avea de spus un cuvânt în cadrul Guvernului”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor...

Magda Coman: ”Căutăm prietenie cu autoritățile”

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 1992,...

Despre delegarea într-o companie și cum poate aceasta să fie eficientă pentru ambele părți

Pentru ca un business să fie prosper, atât angajatorul cât și angajatul au nevoie de o sincronizare cât mai reușită cu privire la responsabilitățile...

3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi ("International Day of People with Disability") are scopul de a promova şi implementa...