joi, septembrie 21, 2023
Acasă Editoriale Actualitate ANAF, cu ochii pe comenzile plătite cu numerar

ANAF, cu ochii pe comenzile plătite cu numerar

O nouă măsură luată de ANAF, de data aceasta, vizează curierii și comenzile plătite în numerar.

 

Lucian Heiuș, președintele ANAF, a declarat: „Aduc produse, le vând online. Ceea ce se plătește cu cardul, se înregistrează, ceea ce se plătește ramburs e la negru.

Cum poți tu, ANAF, să-i identifici și să-i oprești decât având acces la informații?

Singura variantă este doar prin această declarație care urmează să fie adoptată prin ordin al președintelui ANAF, prin care firmele de curierat să pună la dispoziție o bază de date cu aceste livrări care se fac cu plata ramburs.

Trebuie să gândim un formular. Mi-aș dori să fie unul inteligent, să nu îl scrii de mână, să-l scanezi să îl pui în Spațiul Virtual și după să emitem ordinul”.

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Paul Dumbrăvanu, avocat specializat în drept imobiliar, oferă o opinie personală cu privire la noua măsură luată de această instituție:

”Părerea mea este că e o măsură bună, dacă se demonstrează că este bună, și cred că se pot face teste în această privință.

Nu știu dacă este vreo măsură de ordin economic pe care să o iei fără să îți dai seama înainte dacă are un impact negative sau pozitiv.”

”Da toate măsurile pot fi luate în urma unei simulări. Din experiența mea știu că există foarte multe date pe care le furnizează în instituții la nivel județean, în finanțe, care nu ajung niciodată la centru.

De asemenea și la ministere și nu sunt centralizate și nimănui nu îi pasă.

Chestiunile astea țin de predictibilitate și de ceea ce urmează să faci pe termen mediu și lung.”

 

Pentru a vedea întreaga emisiune, dă click aici:

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...