8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Emisiuni BookMedia ANA MARIA DUCUȚĂ: ”Două conștiințe diferite își dau întâlnire înainte ca doi...

ANA MARIA DUCUȚĂ: ”Două conștiințe diferite își dau întâlnire înainte ca doi oameni să se întâlnească”

Ana Maria Ducuță, autor și doctor în istorie, ne-a vorbit, în cadrul emisiunii ”BookMedia”, despre gânditul pozitiv, despre ce trebuie să facem cu mintea noastră, relații, dar și despre eșec. Invitata a lansat patru cărți, ultima sa carte fiind ”Calea sufletului”.

”Această carte este un mic ghid practic despre situațiile cu care ne întâlnim în viața de zi cu zi, despre lucrurile care ne dor și care ne bucură, momente de criză, relații și despre ce suntem și ne dorim să devenim”, a precizat Ana Maria Ducuță.

Pentru a renunța la dorința de a ne face rău și a învăța cum să gestionăm această situație, avem nevoie de conștientizare.

Prin aceasta, ne dăm seama singuri de ce nevoi avem și cum să ne trăim viața și, astfel, nu mai așteptăm soluții de la stat.

De asemenea, trebuie să avem relații satisfăcătoare cu noi înșine, prin care să ne simțim împliniți sufletește.

Un rol foarte important îl are disciplina interioară care ne ajută să avem conexiuni și cu alți oameni. Uitându-ne la noi, prin intermediul altor oameni, ne putem da seama ce vrem, cine suntem și ce putem schimba la propria persoană.

”Nu putem să avem o relație cu cineva bazându-ne numai pe calitățile sale din punct de vedere academic sau social.

Avem nevoie, la nivel de emoție, să ne conectăm cu acei oameni. Avem nevoie ca, ceea ce se află la nivelul subconștientului nostru, să poată să comunice și cu subconștientul celuilalt”, a mai spus invitata emisiunii.

Noțiunea de eșec la 20 ani vs. 30 ani

În foarte multe situații, atunci când suntem mai tineri și nu primim ceea ce ne dorim sau nu ajungem unde visăm în acel moment, ni se pare că este cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla.

Pe parcurs, realizăm că procesul de reconstruire după eșec, este cel mai bun lucru care ni se întâmplă.

”Capacitatea de a descoperi lucruri în tine, nu vine niciodată atunci când ești fericit. Ceea ce încurajez este acceptarea oricărei stări, dispoziții și oricărui nivel la care ne aflăm și îmbrățișarea imperfecțiunilor exact așa cum sunt ele în acel moment”, a declarat Ana Maria.

Emisiunea integrală o puteți urmări și pe canalul nostru de YouTube

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...