8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate America a început interzicea armelor

America a început interzicea armelor

Oficialitățile din New-York au anunţat că începând de astăzi, 1 septembrie, va fi interzisă purtarea armelor de foc, indiferent dacă acestea sunt sau nu sunt la vedere, în celebrul cartier Times Square din Manhattan, la fel ca în multe locuri publice din stat şi din New York City.

 

Legea a fost adoptată în această vară de statul New York condus de guvernatoarea democrată Kathy Hochul şi de metropola condusă de primarul din aripa dreaptă a Partidului Democrat, Eric Adams.

Tot acest val de hotărâri reprezintă o reacţie a New York-ului şi a altor state cu conducere democrată, precum California, la decizia considerată „scandaloasă” a Curţii Supreme, care a consacrat la sfârşitul lunii iunie dreptul constituţional al americanilor de a-şi părăsi locuinţele înarmaţi.

„New York City se va apăra împotriva acestei decizii şi, începând de mâine, vor intra în vigoare noile cerinţe privind dreptul de a purta, ascuns, arme de foc în zone sensibile precum Times Square”, a explicat primarul.

 

El a dezvăluit o pancartă pe care scrie „Times Square: Zonă liberă de arme”, afişată în piaţa din inima Manhattanului, unde panouri publicitare electronice uriaşe stau iluminate zi şi noapte pentru cei 50 de milioane de vizitatori care se bulucesc anual în acest loc emblematic.

Guvernatoarea statului New York, a adăugat că aceste arme, chiar dacă nu sunt la vedere, fiind în tocuri, genţi sau buzunare, vor fi interzise în „baruri, biblioteci, şcoli, servicii publice şi spitale”.

Kathy Hochul a spus că „refuză să renunţe la obligaţia guvernamentală de a-i proteja pe new-yorkezi de violenţa cu arme”.

Aceste interdicţii nu se aplică forţelor de ordine.ULTIMELE ARTICOLE

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]