8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Amendă de peste 400 de milioane de euro pentru Instagram, în Europa

Amendă de peste 400 de milioane de euro pentru Instagram, în Europa

Rețeaua socială Instagram a primit o amendă record, de 405 milioane de Euro, de la Autoritatea de reglementare pentru confidențialitatea datelor din Irlanda, în urma unei anchete referitoare la gestionarea datelor despre copii, potrivit unui purtător de cuvând al instituției, transmite publicația Reuters.

 

Totul a pornit de la deschiderea unei anchete în 2020. Investigaţia s-a concentrat pe utilizatorii cu vârste între 13 şi 17 ani, cărora li s-a permis să gestioneze conturi de business, ceea ce a facilitat publicarea numărului de telefon sau a adresei de e-mail a utilizatorului. Concluzia a fost că Instagram a încălcat regulamentul GDPR.

Un studiu din 2019 arăta că peste 60 de milioane de useri cu vârsta de 18 ani au putut avea ocazia să-și transforme contul personal într-unul de business și mulți au ales să facă asta, fiindcă aveau acces la mai multe date statistice (așa numite „metrics”) legate de câți oameni văd diverse postări.

Instagram spune că a colaborat cu instituția Data Protection Commission în timpul anchetei, dar nu este de acord cu modul în care a fost calculat cuantumul amenzii.

Instagram spune că ancheta s-a bazat pe setări vechi ce au fost de atunci modificate, astfel încât toate informațiile delicate să rămână confidențiale.

Instituția irlandeză Data Protection Commission anchetează diversele încălcări ale regulamentelor de protecție a datelor la nivelul UE și a mai aplicat în trecut amenzi altor companii din grupul Meta, cum ar fi Facebook și WhatsApp.

Amenda de acum este mai mare decât cele precedente.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]