luni, iulie 15, 2024
Acasă Editoriale Familie Amenajarea unui dormitor – Idei și sfaturi

Amenajarea unui dormitor – Idei și sfaturi

Dormitorul este spațiul privat în care te retragi în fiecare noapte și ori de cate ori ai nevoie de liniște. Acest spațiu are drept rol relaxarea și odihna, dar mai poate fi reconfigurat și îi pot fi acordate funcțiile unei camere de relaxare sau de citit, ale unei camere de oaspeți, ale unui living. Amenajarea unui dormitor depinde de mai mulți factori, care țin în principal de dimensiunile încăperii, tipul de locuință pe care-l ai și de preferințele tale în materie de decorațiuni interioare.

 

Alegerea culorilor în amenajarea dormitorului

Un dormitor mic are nevoie de mult alb, culori deschise, lumină naturala, dar pentru a-ți garanta un somn liniștitor trebuie să te asiguri că ai parte de o camera întunecată pe timpul nopții, cea mai simplă soluție fiind folosirea draperiilor de bună calitate care să se integreze stilului dormitorului tău.

Draperiile le poți găsi și la Hobby Mobila, dar și o mulțime de alte lucruri potrivite pentru dormitorul tău. Modul prin care alegi culorile pentru amenajarea dormitorului ține strict de gusturile tale și de stilul în care ai vrea să decorezi.

 

Alegerea mobilierului

Cel mai important lucru din dormitor este patul. Spre exemplu, dacă ai dormitorul mic, pentru a păstra cât mai mult spațiu trebuie sa ai grija la dimensiunea lui și poziționarea și totodată sa folosești inteligent texturile (variind texturile din amenajarea dormitorului vei adăuga o dimensiune subtilă spațiului, făcându-l mai primitor și mai cald) pentru a transforma o camera mica într-un dormitor de vis.

Patul pliabil, soluția perfectă pentru a mari functionalitatea dormitorului tău. De asemenea poți alege și un pat cu spațiu de depozitare sub saltea. In schimb dacă dormitorul este spațios foloseste-ti creativitatea, alege paturi de mijloc, un dressing dormitor de la Hobby Mobila din oglinzi, pune în valoare ambientul generos prin montarea unor candelabre, spoturi cu lumina calda.

Crearea unui perete accent, tablouri și ce greșeli să eviți

Adaugă un ton de culoare unui perete ales de tine: poate fi un tablou deosebit care sa insufleteasca spațiul, un tapet aplicat strategic sau chiar un fototapet pe întreg peretele. Poți alege dintr-o multitudine de modele și sa creezi o atmosfera pe gustul tău. Peretele accent este de regula cel pe care cade lumina naturala, asadar cel din fata ferestrei.

Nu este, o greșeală dacă alegi alt perete din încăpere, însă dacă vei alege sa accentuezi exact peretele cu ferestrele, culoarea nu se va observa la fel de bine sau riști ca peretele sa para încărcat din cauza perdelei, draperiilor și a celorlalte elemente de acest tip.

Evita folosirea culorilor reci, lipsa amprentei personale in amenajarea dormitorului, ignorarea luminii naturale, un pat prea mare pentru un dormitor prea mic, decorarea excesiva ce oboseste ochiul.

Perfecțiunea sta în detalii, e destul de dificil sa realizezi un decor cu o estetică pură, fără alte influențe stilistice, așa ca nu este nicio problema dacă dormitorul tău va fi modern cu accente industriale sau clasic cu accente retro. Din contra, în felul acesta ii vei putea conferi stil și personalitate.

 

ULTIMELE ARTICOLE

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...

Istoria reformei protestante

Reforma Protestantă, inițiată în secolul al XVI-lea, a fost un moment crucial în istoria creștinismului, marcând o schimbare profundă în peisajul religios, social și...

Ziua Malala: sărbătorirea curajului și educației pentru toți

Ziua Malala este sărbătorită anual pe 12 iulie. Pentru a onora curajul și determinarea Malalei Yousafzai în lupta pentru dreptul la educație. Această zi...