8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ambasadorul SUA la NATO: Când auziți că SUA și-au plasat trupele în...

Ambasadorul SUA la NATO: Când auziți că SUA și-au plasat trupele în alertă maximă înseamnă că se ocupă de situația imediată

Statele Unite sunt foarte concentrate acum pe ce trebuie să facă pentru a linişti oamenii în ţări precum România şi în alte ţări de pe flancul estic, unde crește îngrijorarea în legătură cu o intervenție rusă în Ucraina. Când auziți că Statele Unite și-au plasat trupele – care reprezintă răspunsul NATO la criza ucraineană – în alertă maximă, înseamnă că se ocupă de situația imediată. Ne pregătim pentru toate situațiile neprevăzute în timp ce păstrăm deschisă ușa pentru dialog, spune ambasadorul SUA la NATO, Julianne Smith, informează Digi24.

 

“În acest moment, am clarificat cu Rusia câteva lucruri. În primul rând, am spus clar Rusiei că aceasta este o alianţă defensivă. În al doilea rând, am fost foarte clari că această alianţă nu s-a extins niciodată cu forţa. În al treilea rând, am remarcat că Rusia este agresorul.

Rusia a intrat deja în Ucraina, continuă să fie prezentă și în locuri precum Georgia și Moldova. 

Şi, în ultimul rând, în Consiliul NATO-Rusia, când am discutat personal cu ruşii, am clarificat faptul că o decizie precum extinderea NATO se ia cu adevărat doar între cei 30 de membri ai Alianţei şi ţările aspirante și că Rusia, de fapt, nu are drept de veto asupra acestui proces.”

“Este greu să vorbim ipotetic, dar ceea ce vă pot spune acum este că Statele Unite, lucrând îndeaproape cu aliații săi, se concentrează foarte mult să facă tot ce se poate ca să reasigure și să descurajeze acțiunile pe flancul estic al NATO.

Accentul este să ne pregătim pentru toate situațiile neprevăzute în timp ce păstrăm deschisă ușa pentru dialog. Așa că atunci când auziți că Statele Unite și-au plasat trupele – care reprezintă răspunsul NATO – în alertă maximă, înseamnă că se ocupă de situația imediată.

Cum se vor desfășura și cum vor arăta toate aceste acțiuni în săptămânile și lunile următoare, rămâne de văzut. Dar acum, Statele Unite sunt foarte concentrate pe ce trebuie să facă pentru a linişti oamenii, ţări precum România şi alte ţări de pe flancul estic.”

“Ceea ce noi toți am subliniat aliaților este importanța faptului că trebuie să rămânem uniți. Unul dintre punctele noastre forte acum la NATO este capacitatea noastră de a lucra împreună ca 30 (n.r. – numărul de țări aliate), acest lucru a fost foarte eficient în Consiliul NATO-Rusia.

În al doilea rând, vrem să ne asigurăm că fiecare țară se întreabă dacă are sau nu forțe cu nivel de pregătire adecvat și dacă toate aceste forțe sunt pregătite să acționeze, dacă va fi cazul.

În cele din urmă, am discutat cu o mulțime de aliați despre asigurarea faptului că putem acoperi orice gol, orice element lipsă în oricare dintre viitoarele misiuni potențiale sau chiar în, să zicem, Misiunea de Poliție Aeriană Baltică. Căutăm să ne asigurăm că nu există goluri în ceea ce privește capacitățile sau trupele, astfel încât NATO să fie gata, indiferent de ceea ce se poate întâmpla în săptămânile următoare.

Dar cel mai important punct este faptul că cei 30 de aliaţi, care au făcut o treabă atât de bună, s-au unit și vorbesc cu o singură voce, astfel încât continuăm să rămânem uniţi şi să ajungem la un consens cu privire la modul în care Rusia este, de fapt, agresorul, nu NATO.”

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...