8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Am călătorit în Oradea! Hai cu noi să explorezi împrejurimile!

Am călătorit în Oradea! Hai cu noi să explorezi împrejurimile!

Am călătorit în Oradea! Hai cu noi să explorezi împrejurimile și să afli dacă merită și tu să îți faci o vacanță în acest oraș foarte lăudat nu numai de turiștii români, dar și de cei străini.

Descoperă un oraș primitor, proaspăt și plin de viață! Oradea prinde culoare și te acaparează printr-un mix arhitectural surprinzător.

Hai să te încălzim mai întâi cu puțină istorie despre Oradea

istorie

 

 

 

 

 

 

 

 

Oradea este menționată pentru prima dată cu numele latinesc Varadinum la 1113, într-o diplomă a abației benedictine din Zobor. De-a lungul Evului Mediu, cetatea a devenit loc de conviețuire pentru un mozaic etnic care a contribuit la stabilirea componenței etnice de astăzi al Oradiei: români, maghiari, austrieci, slovaci, evrei, ruteni și turci.

Cetatea Oradea este punctul central al orașului

Cetățile impresionează prin impozanță, arhitectură și aerul misterios pe care îl simți pe culoarele lor întunecoase. Cetatea Oradea nu este o excepție! Dacă vrei să ai parte de o călătorie în timpuri medievale, în vremuri când orașul era împânzit de culturi și religii diferite, Cetatea Oradea este „un must-see”!

Piața Unirii reprezintă un reper arhitectural impresionant

Odată ce ai ajuns aici, vei vedea că nu e loc mai bun să simți energia orașului, bucuria întâlnirilor, freamătul trecătorilor.

Mai mult, tot acest spectacol urban are ca decor o colecție de 7 stiluri arhitecturale care mai de care mai captivante.

Piața Unirii, cunoscută și sub numele de Piața Mică, a prins contur în jurul secolului al XVIII-lea. Începând cu 1753, piața a trecut printr-o serie de transformări. Apar clădiri impresionante în diferite stiluri arhitecturale, iluminarea stradală și primele tramvaie.

Crișul Repede trece chiar prin centrul orașului!

Cele mai frumoase orașe ale lumii sunt situate în preajma unui curs de apă. Tocmai de aceea, malul Crișului Repede a devenit o veritabilă atracție, atât pentru orădeni, cât și pentru turiștii care vizitează Oradea.

Defileul Crișului Repede este o explozie de culori vii a naturii

Peștera Vadu Crișului (Peștera de la Cascadă, Peștera Zichy) este situată în centrul Defileului Crișului Repede. Este străbătută de un pîrîu ce, după ieșire, formează o spectaculoasă cascadă.

Peștera este renumită, din punct de vedere biospeologic, mai ales, datorită speciilor troglobionte, atît terestre, cît și acvatice, unele endemice. Totodată aceasta este și habitatul natural al unei numeroase colonii de lilieci, cu diverse specii protejate la nivel european.

Dealul Ciuperca oferă o panoramă spectaculoasă deasupra orașului

Da, am cătătorit în Oradea. Și ne vom reîntoarce. Noi am rămas impresionați de acest oraș! Nu vei regreta un concediu sau o vacanță plănuită aici. Atmosfera și arhitectura te vor trimite departe de gândurile negative care s-au acumulat de-a lungul timpului despre patrie.

Totodată pentru a te putea bucura de o vacanță pe deplin, este bine să știi că sistemul tău imunitar este aliatul tău în fața diferitelor provocări.

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii. Acesta ar fi un lucru extraordinar pentru multe persoane care suferă de frici incontrolabile. Tehnologia ar putea...

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]