miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Emisiuni Alături de tine ALINA ILIOI MUREȘAN, omul care, seară de seară, vine ALĂTURI DE TINE

ALINA ILIOI MUREȘAN, omul care, seară de seară, vine ALĂTURI DE TINE

Angelicul chip cu ochi albaștri, care seară de seară este ALĂTURI DE TINE la A7TV, noul post care urcă rapid în clasamentul televiziunilor din România, poartă un nume – Alina Ilioi Mureșan.

 

În fiecare seară, de luni până joi, la A7TV îți urmărim emisiunea. Pe micul ecran vedem o femeie frumoasă, perfecționistă, un profesionist desăvârșit. Dar cine este omul Alina Ilioi? Povestește-ne ceva despre tine, despre copilăria ta, ceva ce nu putem afla de la televizor.

 

M-am născut într-o familie de 10 copii, eu fiind cea mai mică. 6 fete și 4 băieți. Locul nașterii a fost în Rădăuți, Bucovina, un loc minunat cu peisaje mirifice.

Copilăria mea a fost una fericită, presărată pe alocuri cu tot felul de povești și personaje pe care îmi plăcea să le inventez. Am încercat și pictura, și compusul, și teatru, și recitatul…

Toate mi-au plăcut! Însă cel și cel mai mult mi-a plăcut cartea și cititul!

Abia așteptam să pot să pun mâna pe o carte, să mă cuibăresc într-un fotoliu și să citesc!

Am iubit oamenii încă de când aveam doar câțiva anișori, fiind sociabilă și vorbăreață. Viața m-a modelat în multe feluri și mereu a trebuit să mă șlefuiască puțin câte puțin.

Am trecut prin multe provocări, prin greutăți sufletești, însă credința în Dumnezeu m-a ajutat mereu să progresez și să fiu tare.

La 25 de ani m-am căsătorit, la 26 am făcut alături de soțul meu un băiețel, iar mai apoi a trebuit să învăț ce înseamnă să fii și ”mamă”.

Povestea mea nu este una ieșită din tipare, ci este una în care am căutat mereu să fac față sensibilității mele și să îmi găsesc locul aici pe Pământ.

Am fost o fire extrem de sensibilă care plângea din aproape orice, însă încetul cu încetul am devenit tot mai puternică și mai stăpână pe sine.

 

Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

Cum m-aș descrie? Un om cu defecte care iubește viața și oamenii, care vrea să aducă un plus valoare în această lume și care vrea să lase în urmă ceva frumos și de ajutor.

 

 

 

Să vorbim despre parcursul tău profesional. Ai știut de la bun început că vrei să faci televiziune? Când s-a produs întâlnirea ta cu jurnalismul?

La 13-14 ani am dat nas în nas cu un director de televiziune care mi-a spus că am față de prezentatoare și că ar trebui să mă gândesc la o asemenea profesie. Am râs cu poftă pentru că nu mă gândeam la așa ceva pentru mine.

Câțiva ani mai târziu, la un eveniment organizat de liceul la care mergeam, am fost observată de cameramanul televiziunii TV Rădăuți și invitată să dau o probă. 2 săptămâni mai târziu prezentam știrile la acea televiziune.

A fost o îndrăgosteală rapidă căci nu m-am mai lăsat de atunci de această profesie! La 16 ani mi-am deschis și blogul alinailioi.ro care a luat o amploare mare, iar la 19 ani am plecat spre Cluj pentru Facultatea de Jurnalism.

Acolo am colaborat cu Credo TV pentru o serie de reportaje realizate în închisoare, intervievând deținuți.

Jumătate de an mai târziu m-am alăturat echipei de la Antena 1 Cluj, prezentând o emisiune de sănătate și fiind și reporter special pentru Observator.

La scurt timp după, am devenit corespondentul meteo de la Neatza cu Răzvan și Dani.

 

Nu toată lumea știe că Alina Ilioi Mureșan este și scriitoare și că a publicat mai multe cărți. Care a fost prima carte publicată și când?

 

La Neața am stat un an și jumătate, apoi mi-am dat demisia și am început Masterul de Comunicare Audio-Video din București, ca la scurt timp să public prima mea carte ”Așa vei ști că l-ai întânlnit pe EL”.

Am terminat Masterul, am fost plecată pentru 5 luni în SUA, Phoenix unde am făcut parte dintr-un proiect TV de pe paltforma Ownzones.

Am refuzat oferta de a mai rămâne, m-am reîntors în România și am publicat cea de-a doua carte, ”Te iubesc pe nevăzute”.

Am făcut o pauză de creștere copil, ca mai apoi să revin în echipa A7TV, realizând și producând emisiunea ”Alături de tine”.

În aprilie 2020 am lansat și cea de-a treia carte, ”Cine sunt când nu mă vede nimeni?”, iar acum lucrez la cea de-a patra carte.

Wow! Ești foarte tânără și ai publicat deja trei cărți. Felicitări! Sunt curios cum ai ajuns la cârma emisiunii Alături de tine

 

Când am auzit de proiectul ”Alături de tine” am știut din prima că e pentru mine! Este o emisiune inedită, interactivă, menită să vină în ajutorul oamenilor.

Timp de o oră și 45 de minute, specialiștii vin în platou pentru a răspunde tuturor întrebărilor puse de către telespectatori și pentru a-i învăța despre diverse lucruri.

Mai mult, emisiunea este alături de toți oamenii în nevoie, fie că vorbim de mămici cărora li s-au luat copiii abuziv sau de pădurile tăiate ilegal.

Proiectul acesta îmi este foarte drag și simt o mare satisfacție când primesc câte un mesaj de la cineva și îmi spune că a fost ajutat.

Simt că prin intermediul acestei emisiuni pot să fiu alături atât de invitat, cât și de cel de acasă, care ne privește.

Am prezentat și știrile, am făcut și reportaje, am fost corespondent, reporter special, însă sinceră să fiu, în această perioadă a vieții mele simt că această emisiune este FIX ceea ce trebuie!

Un parcurs impresionant. Știu că nu ai fost de la început în echipa A7TV, cum te-au primit, care este relația ta cu ceilalți colegi?

Când am venit prima oară la A7TV avem oarece emoții deoarece doar ce depășisem o etapă foarte grea și dificilă din viața mea și eram mai vulnerabilă din toate punctele de vedere. Ori să apari într-o comunitate deja formată, nu e mereu ușor…

M-a cucerit din prima să observ că în echipa A7TV nu se urlă și nu se înjură, ci căutăm să ne respectăm atât cât putem de bine. Acum am ajuns să ne cunoaștem destul de bine, cred eu, căci deja ne dăm seama după față când ceva ne convine sau nu.

Am realizat cât de mult am ajuns să iubesc A7TV și tot ce este el, în momentul în care cineva, din afara echipei risca să pună în pericol, pe nedrept, imaginea televiziunii.

 

În acele clipe am simțit cum iau foc, cum ceva se activează și eram pregătită să lupt pentru asta. Am rămas surprinsă să fiu, nu mă gândeam că am ajuns să mă atașez atât de mult de această echipă și de TV.

Pentru mine A7TV este a doua casă. Când am stat 2 săptămâni în autoizolare, acasă, abia așteptam să revin în platou și să îmi văd colegii, să socializez, să simt energia din platou și să îmi reiau activitatea așa cum o știu eu.

Ce pot să vă spun e că mereu am sărit ca o leoaică atunci când a fost vorba de familia mea. Mi-am dat seama că la fel am ajuns să sar și când e vorba de această televiziune…

***

Am privit-o pe Alina atent și, pentru o clipă, am văzut fetița sensibilă de care vorbea mai devreme. Apoi, cât ai clipi, a început să zâmbească și m-a anunțat că avem o emisiune de făcut. Am înțeles rapid că acea clipă de vulnerabilitate a trecut…

 

SourceA7tv

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...