miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Emisiuni Din culise ALINA DUMITRU: ”Mi-am trăit propria poveste de dragoste, în spatele camerelor de...

ALINA DUMITRU: ”Mi-am trăit propria poveste de dragoste, în spatele camerelor de filmat”

Cred că sunt deja două săptămâni de când tot încerc să stau de vorbă cu Alina Dumitru, prezența feminină de la FRESH ACCES sau ”Îmblânzitoarea de Grauri”.

Râde atunci când îi spun că vreau să vorbim despre ea și încearcă să schimbe vorba…

Hahaahh, nu vrei să vorbim de Fresh? Pregătim o rubrică nouă de săptămâna viitoare.
Adrian, când vad lumina reflectoarelor, încă îmi vine să fug în regie să nu înceapă live-ul fără mine… reflex profesional de când eram scenarist și producător de conținut, ce sa fac?! Așa mă simt și acum… îmi vine să chem prezentatoarea! 🙂

Bine că nu vrea să cheme PAZA (gândesc, dar nu zic nimic…)

După ce ani la rând, am scris într-o veselie articole despre moderatoare sau despre emisiunile la care lucram, mi se pare că soarta mă provoacă acum: Na, să te vedem la treabă, azi e despre tine!

Că veni vorba de trecut, cum a debutat parcursul tău profesional în televiziune?

Am intrat în televiziune când începuse Noră pentru mama, în zorii apariției Kanal D la noi.

Directoarea, turcoaică, mi-a dat de făcut un script, iar apoi, m-a întrebat dacă am familie, dacă are cine să-mi plătească facturile că e de muncă.

Fără să clipesc i-am răspuns „Prezent!” și 10 ani, cât am lucrat la Sinevizyon nu știu să mă fi învoit măcar o dată, cu drag mă duceam, chiar și duminica să pregătesc conținutul pentru următoarea săptămână.

Eram singurul scenarist pe: script, promo, voice over, materiale, articole, tot ce ține de conținutul unei emisiuni, de abia după 4 ani, am început să îmi formez o echipă de story editori, așa că, fie luni, fie duminică, pe mine mă găseai la muncă.

La scurt timp, producția a devenit cel mai iubit reality show matrimonial, emisiunea fanion de la Kanal D, datorită echipei unite și implicate, o echipă condusă de producătorul care avea să-mi devină soț peste ani, Cătălin Dumitru.

Putem spune că ți-ai cunoscut soțul la un show matrimonial?

Da, putem, deși noi nu eram concurenți, ci o pereche de: scenarist și producător, dar da, mi-am trăit propria poveste de dragoste, în spatele camerelor de filmat!

A fost o perioadă palpitantă, cu multă muncă, stres, un volum infernal, nopți de filmare, nopți de stat în montaj, dar și cu entuziasm și cu mari împliniri, așa că a meritat din plin!

Ne-am căsătorit pe când ne mutasem cu producția în Antena 1, iar denumirea se schimbase în “Mireasa pentru fiul meu”

Și ai devenit mireasă pentru producător? 🙂

O, da! 🙂 Iar nunta am început-o în direct la televizor, pe Antena 1, și cadoul cel mare a venit a doua zi când am aflat că am fost și lideri de audiență!

 

Patronii casei de producție ne-au invitat să venim în gala săptămânală în ziua nunții, li s-a părut ca e o poveste frumoasă din culisele emisiuni și își doreau să fie dezvăluită.

 

Am avut mari emoții, mai ales că ai noștri colegi ne-au pregătit foarte multe surprize, un colaj cu imagini, un tort, Mirela Vaida ne-a cântat „At Last” (Etta James), una dintre melodiile mele preferate. Iar acest moment a fost singurul la care nu am contribuit în calitate de scenarist.

 

 

 

Nu știu de ce, dar simt cum emoția mă cuprinde și pe mine… ( Bineînțeles că nu las să se vadă ceva, plus că nu vreau să stric momentul )

Are Alina un fel de a povesti…Este veselă, entuziastă, iar ochii…Da! Ochii ăia care sclipesc și transmit mai mult decât o pot face cuvintele.

Ai mai prezentat emisiuni până acum?

Pot spune că am cochetat cu sticla, dar nu în permanență, ci ca parte ocazională și adiționala a jobului meu principal.

Cei din Antena 1 mi-au propus să țin locul prezentatoarei când a fost plecată într-o scurtă vacanță, mai intram în edițiile speciale live de început și final de sezon, când ni se alocau de la televiziune câte 6 ore de emisie, erau niște gale spectaculoase și mi se propunea să intru pe prima parte, în care se făceau pregătirile Galei, pentru a lua pulsul concurenților.

Era cumva la îndemână pentru că eu propunând subiectele, concepând scriptul, știam tot ce se petrece în relațiile dintre concurenți, așa că, mi-era ușor să deschid și să moderez subiectele.

Apoi, cei de la casa de producție mi-au propus să prezint partea de activități din cadrul emisiunii Mireasă pentru fiul meu, rubrica săptămânală de jocuri și concursuri, era un mini Survivor, pe vremea aia nu apăruseră încă aceste show-uri cu tematica sportiva, iar faptul ca eram în topul audiențelor și pe rubrica asta îmi dădea putere și încredere să continui, deși era destul de extenuant să fac și asta, pe lângă jobul meu de content producer.

Uite, îmi pare rău ca nu mi-am făcut fotografii în perioada aia. Înainte să intrăm în emisie, eram stresată să iasă totul bine că nu mă gândeam la mine, la coafură, la ținută, la make up, la nimic de genul ăsta.

Nu îmi stătea gândul la să postez pe Facebook, să fac story pe Instagram, mă focusam pe subiecte, pe joc, pe concurenți, pe audiente… Noroc cu fanii emisiunii că îmi mai trimiteau și cu o colegă dragă care mai surprindea cadre cu mine și mă trezeam tăguită pe facebook. Sunt singurele fotografii din acea perioadă.

De ce nu a mai mers Mireasa?

Nu știu să îți spun. Noi, eu și soțul meu, am plecat înainte. La un an au decis sa închidă. Am început o emisiune de stil la Kanal D, un alt proiect fanion, mă bucură că și astăzi continuă. Dar după un an, m-am întors la prima iubire: reality show matrimonial pentru că am primit o ofertă să produc Nuntă cu scântei la Antena 1.

M-am bucurat că pilotul filmat în câteva zile, în condiții de presiune, cu echipa în curs de angajare, de formare, a fost acceptat, difuzat, dar mai ales că a fost lider de audiență!

 

A urmat Te vreau lângă mine, unde am cunoscut o echipă minunată, din care ai făcut parte și tu! Am rămas prieteni buni, zic eu, am păstrat legătura și cu persoana care a coordonat întreg proiectul, o femeie minunată.

Mi-e tare dor de atmosfera caldă de acolo, din echipa TVLM, a fost producția în cadrul căreia am ieșit cel mai des în echipă, ba să mâncăm, ba să ascultam un concert, a fost o perioadă tare frumoasă.

( Lasă, Alina că ne-am mai și certat :))), dar, da, a fost o perioadă foarte frumoasă din viața noastră )

Și apoi, în numele… dragostei, ai străbătut sute de km până în Istanbul?

Da, puterea dragostei m-a adus acolo! 🙂
Am primit oferta de a selecta, contura și superviza conținutul unui reality show matrimonial transmis la Kanal D.

Ce aveam să descopăr când am ajuns la Istanbul e ca 95% din echipă era formată din turci, dintre care majoritatea nu vorbea engleza. Aveam colegi traducători, unii veneau din Republica Moldova, am avut parte de multiculturalitate și diversitate la superlativ.

M-am acomodat extrem de repede, am comunicat foarte ușor și am descoperit, că noi, oamenii de televiziune, avem aceeași limbă și semăn foarte mult cu ei la temperament, nicăieri nu m-am simțit mai mult ca acasă din punctul asta de vedere.

În mai puțin de o lună de la venirea mea, cu ajutorul acestei echipe, formată din colegi turci și mai puțin de o mână de români, am ajuns pe primul loc în topul audiențelor!

Felicitări, dar să lăsăm munca, ce ai vizitat acolo?

Pai nu prea am putut eu să o las, așa că, nu prea am avut timp de vizite. O singură dată am fost de ziua mea cu soțul și prietenii pe malul Bosforului, în rest ma plimbam în Taksim, prin împrejurimile hotelului. Dar nu mă plâng, am avut condiții extrem de bune, șofer la dispoziție, hotel de 4 stele, opțiunea de a merge în vizită acasă.

Nu mă presa nimeni să stau peste program, ba chiar mă rugau colegii să o las mai moale, a fost dorința mea de a da totul, de a face performanță, de asta eram acolo.

Tot din acest motiv nu am avut timp să fug în țara nici pentru o noapte, să îmi vad familia, iar soțul m-a vizitat de 3 ori.

 

Revelionul l-am făcut pe străzi, în Taksim cu soțul meu, Cătălin la brat și cu un prieten care venise în vizita.

De ce ai plecat din Istanbul?

Trecuse aproape un an, îmi era greu să stau departe de soț, de familie, pe mama nu o mai văzusem de la plecare, primisem o ofertă pentru un alt reality show matrimonial aici în tara, am plecat cu jumătate de inima frântă, mai ales ca cei de acolo m-au rugat, în repetate rânduri, să rămân.

Puterea dragostei de soț a învins puterea dragostei de proiect și iată-ma aici, dar ma voi gândi mereu cu drag la colegii din Turcia, niște oameni extrem de frumoși, modești, pozitivi și profi.

Se poate spune că ești naratorul poveștilor de iubire televizate?

N-aș îndrăzni să spun că am cele mai multe reality-show-uri matrimoniale la activ, dar sunt printre puținii producători de conținut care nu doar că a lucrat la atât de multe, dar a făcut și performanță, repet: în cadrul unei echipe unite, pasionate, implicate pentru că în televiziune, n-ai cum să ai succes într-un proiect de unul singur, doar dacă-l produci și-l prezinți doar tu, dar nu a fost cazul.

Îți este dor de munca din spatele camerei de filmat?

Nu, pentru că nu am renunțat la ea! Condițiile din pandemie ne impun o echipă subdimensionată la Fresh Acces, așa că documentarea, desfășurătorul, chiar și titlurile care apar în emisie, abordarea subiectelor îmi revin, dar sincer, îți spun că-mi face plăcere, cu toate că mi-ar plăcea să am mai mult timp să pot pregăti și valorifica resursele așa cum aș vrea. Dar am învățat să fiu rezilientă și mai blândă cu mine, căci imperfecțiunea are farmecul ei.

Care sunt planurile tale de viitor?

Îmi doresc ca spiritul Fresh să ne alăture o comunitate din ce în ce mai mare. Îmi doresc să creștem, am fost norocoasă sa fac parte din echipe care au dus producțiile la care am lucrat în topul audientelor.

Cam ăsta e planul. B nu există. Momentan, funcționam pe modul „save the show”, apar situații imprevizibile, ca în orice producție live, de tip magazin, unde schimbi subiectul la fiecare 10 minute, trebuie să iei decizii rapide, acum nu mai sunt în regie să mă pot manifesta în voie, sunt în fața unor oameni care ne privesc…. orice stângăcie se platește, orice clipă de plictiseala, ne costă. Dar suntem pe drumul cel bun și se spune că nu contează încotro mergi, ci drumul pe care-l parcurgi!

Ce înseamnă spiritul Fresh?

Spiritul Fresh înseamnă actualitate, onestitate, solidaritate și buna dispoziție. Să faci parte din comunitatea Fresh, în opinia mea, înseamnă să ai percepția propriului eu, să știi că ești un om normal, iar oamenii normali sunt și extraordinari, fără a-și proiecta neapărat lucruri de geniu, să fii corect cu tine și cu ceilalți.

S-a uitat în ochii mei, a zâmbit, s-a ridicat și a plecat spre redacție. Era ora 13.20 și la 16.00 urma o nouă ediție FRESH, o nouă provocare.

Câteva minute am reflectat la cele spuse de Alina… Da, Alina, oamenii normali sunt și extraordinari!

Zâmbesc, prind curaj și mă apuc de scris…

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...