luni, iulie 15, 2024
Acasă Editoriale Familie ALIN JIVAN: ”Am început să cânt melodii care exprimau apropierea mea de...

ALIN JIVAN: ”Am început să cânt melodii care exprimau apropierea mea de Dumnezeu”

Alin Jivan, fost component al lotului olimpic de gimnastică, ne vorbește, la emisiunea ”Știrea cea bună”, despre perspectivele sportului românesc și despre motivele pentru care a renunțat la acesta.

 

Alin a pășit în sala de gimnastică de la vârsta de 6 ani, a fost premiat național și internațional cu diferite medalii. I-a fost greu să jongleze între școală și sala de antrenament, însă a învățat să fie eficient în toate domeniile de activitate. După numai doi ani a câștigat prima medalie națională.

”Când ești pe podium simți o mare bucurie”, a declarat Alin Jivan.

Sursa ProSport

Din cauza suprasolicitării a suferit și două accident care l-au scos din activitate doi ani de zile, accidente în urma cărora a trecut printr-o operație la umăr și una la picior. Chiar și după acestea, nu a renunțat la pasiunea lui.

”Un sportiv de performanță acumulează foarte multă frustrare. Trăiește mereu în tensiune, deoarece este evaluat în fiecare zi. Antrenorii, publicul, federația, părinții…toți au așteptări colosale”, a mai spus invitatul.

”Într-o seară, înaintea unui campionat mondial, am fost la o slujbă, am ascultat povestea de viață a unui om, care mi-a ajuns la suflet și m-a emoționat. În acea seară, în timpul unei rugăciuni, am simțit ceva foarte fain”, a precizat Alin.

După două accidente și acel moment din timpul slujbei, a hotărât să renunțe la gimnastică și să se reorienteze către Biserică.

Sursa YouTube

Alegerea muzicii și a credinței, în schimbul sportului, a fost o decizie pe care nu o regretă și de care e mândru.

”Am început să cânt melodii care exprimau sentimentele, trăirile mele și apropierea mea de Dumnezeu”, a mai spus invitatul.

Alin consideră că această schimbare radicală a direcției și apropiere de Dumnezeu, a fost ca o terapie pentru el, mai ales după atâtea experiențe de viață.

Dezamăgit de multe lucruri, în urma propriilor alegeri, a început să scrie versuri și, ușor-ușor, a început să aibă succes pe acest plan.

”Viața începe să abunde de împlinire, de satisfacție, de sens. Până atunci, în afară de factorul profesional din care îmi alimentam viața cu anumite forme de împlinire, pe celelalte planuri, era un spațiu gol”, a declarat Alin.

Puteți urmări emisiunea integrală pe canalul nostru de YouTube

Sourcea7tv
Articolul precedentLumea văzută prin ochii copiilor
Articolul următor7 IUNIE ÎN ISTORIE

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...

Istoria reformei protestante

Reforma Protestantă, inițiată în secolul al XVI-lea, a fost un moment crucial în istoria creștinismului, marcând o schimbare profundă în peisajul religios, social și...

Ziua Malala: sărbătorirea curajului și educației pentru toți

Ziua Malala este sărbătorită anual pe 12 iulie. Pentru a onora curajul și determinarea Malalei Yousafzai în lupta pentru dreptul la educație. Această zi...