miercuri, septembrie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Alexandru Rafila spune că de săptămâna viitoare ar putea începe „trendul descendent...

Alexandru Rafila spune că de săptămâna viitoare ar putea începe „trendul descendent al pandemiei”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, la începutul ședinței de guvern, că de săptămâna viitoare ar putea începe trendul descendent al pandemiei. El, de asemenea, a spus că o tranşă de 50.000 de cutii de Molnupiravir pentru tratarea Covid-19 a sosit marți în România și speră ca numărul cazurilor care sunt complicate şi decesele să se reducă în perioada următoare, informează Digi24.

 

„Ieri a sosit în ţară acea tranşă de 50.000 de cutii de Molnupiravir, care în cursul zilei de azi şi mâine va fi distribuită spitalelor şi centrelor de evaluare, încât sperăm ca impactul în perioada următoare să fie favorabil şi să reducem cazurile care sunt complicate şi decesele, pentru că şi decesele sunt preocupante pentru noi.

Astăzi au fost înregistrate 107 decese, plus încă 13 care sunt din perioade anterioare.

Cred că, văzând cifrele şi discutând şi cu alţi colegi din zona de sănătate publică, cred că ne apropiem de o stabilizare a creşterii, încât în cursul săptămânii viitoare să începem trendul descendent al acestei pandemii şi cred că – lucru pe care şi-l doreşte toată lumea – să putem să renunţăm la măsurile impuse în timp.

Sigur, astea sunt decizii care vor fi luate la nivelul Guvernului României”, a spus el în debutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că numărul persoanelor internate „nu a crescut foarte mult” în ultimele 24 de ore.

El a precizat că marţi s-au efectuat „un număr record” de teste Covid: 122.000, în contextul în care s-a înregistrat un bilanț record al numărului de infectări.

Rafila a menţionat că miercuri au fost raportate 35.800 de cazuri dintr-un total de 110.000 de teste.

„Medicii de familie efectuează circa 10% din totalul testelor. E o mică creştere la medicii de familie. Sperăm să fie mai consistentă în zilele următoare.

Aproape 11.000 de teste au efectuat medicii de familie din totalul de 110.000. Sigur că situaţia rămâne preocupantă, dar două elemente ne încurajează, dacă vreţi: în primul rând, numărul de persoane infectate care sunt internate în spital nu a crescut foarte mult.

Ieri au fost doar 200 de cazuri internate în spital, la cele 40.000 de persoane infectate. Astăzi, la 36.000 de persoane infectate – circa 450 au fost internate în spital. Iar creşterile la terapie intensivă nu sunt mari. În jur de 30-40 de cazuri pe zi, la terapie intensivă. Ceea ce, în mod evident, nu pune probleme în asigurarea asistenţei medicale”, a spus el.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Adoptarea unui stil de viață economic sănătos

Adoptarea unui stil de viață economic sănătos. În contextul actual, marcat de instabilitate economică și de creșterea costurilor vieții, adoptarea unui stil de viață...

De ce e bine să mâncăm castraveți?

De ce e bine să mâncăm castraveți? Castraveții sunt legume răcoritoare și hidratante. Sunt apreciate pentru versatilitatea lor în bucătărie și pentru numeroasele beneficii...

Astmul și prevenirea apariției sale

Astmul și prevenirea apariției sale. Astmul este o afecțiune cronică a căilor respiratorii. Este caracterizată prin inflamația și îngustarea acestora, care duce la dificultăți...

Ghid pentru părinți: Cum să sprijini un elev de succes

Ghid pentru părinți: Cum să sprijini un elev de succes. Educația este unul dintre cei mai importanți factori care determină succesul viitor al unui...