vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Alexandru Rafila și Raed Arafat, un nou schimb de replici pe tema...

Alexandru Rafila și Raed Arafat, un nou schimb de replici pe tema finanțării Serviciului de Urgență

De când a venit Alexandru Rafila la Ministrul Sănătății, conflictele dintre el si șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat au tot escaladat, noul subiect fiind de-a dreptul copilăresc.

 

După ce a criticat faptul că pompierii tratează pacienții, referindu-se la activitatea SMURD, Alexandru Rafila a spus că juriștii pot să coordoneze activitatea de urgență la Ministerului Sănătății, unde există un compartiment de urgență.

Ministrul Sănătății a mai spus, ironic, despre Raed Arafat, că va fi primul om care va ajunge pe Marte.

„E greu să angajezi medici în zona aceasta, e foarte greu să angajezi. Important e să găsim, totuși, niște persoane, care nu trebuie să fie neapărat medici.

Dacă înțeleg legislația și specificul activității de medicină de urgență, cred că e important, pentru că dacă pacienții sunt tratați de pompieri, cred că și juriștii pot să gestioneze activitatea, organizarea activității medicinei de urgență, împreună cu noi, pentru că suntem câteva persoane acolo care știm despre ce e vorba”, a spus Rafila.

 

„Îi convine acea poziție unde integrează NATO, Ambulanța, dezastrele, în curând o să fie și NASA și probabil primul om care o să calce pe Marte…”, a continuat el.

 

Între Alexandru Rafila și Raed Arafat există o dispută mai veche, legată de finanțarea serviciilor de urgență.

Nemulțumirea lui Alexandru Rafila este legată de faptul că Ministerul Sănătății finanțează activitatea unor servicii – între care Ambulanța și unitățile de primiri-urgențe – care în prezent sunt în subordinea Ministerului de Interne, mai precis a Departamentului pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...