8.5 C
București
marți, 17 mai 2022
Acasă Emisiuni Alexandru Arșinel: ”În viața mea nu am crezut că o să fiu...

Alexandru Arșinel: ”În viața mea nu am crezut că o să fiu actor”

Unul dintre cei mai iubiți actori ai teatrului de revistă din România, Alexandru Arșinel a fost invitatul colegei noastre Laura Manciu în platoul emisiunii OAMENI ȘI PĂRERI.

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962.

A fost repartizat la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru.

Aici l-a interpretat pe Kuklin în spectacolul ”Oceanul”, a fost Maiorul în ”Jocul de-a vacanţa”, dar și Fabian în ”A 12-a noapte” de William Shakespeare.

A jucat, începând din 1967, zeci de roluri în spectacole cu mii de reprezentaţii atât la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti cât şi la Grădina Boema.

De asemenea, a avut numeroase apariţii în emisiuni de divertisment la radio, dar şi la televiziune şi a făcut numeroase turnee în străinătate.

Alexandru Arşinel a format împreună cu marea actriţă Stela Popescu (1935-2017), începând din 1978, un cuplu artistic celebru atât în ţară, cât şi peste hotare, fiind vedetele incontestabile ale teatrului de revistă.

Alexandru Arşinel ne-a rămas în minte ca actorul de comedie talentat care ne făcea să râdem când apărea pe scenă sau la televizor. Un actor extrem de iubit şi respectat.

”Actoria a fost o rătăcire. În viaţa mea nu am crezut că o să fiu actor. Nici nu am avut veleităţi speciale care să îmi scoată mie în evidenţă posibilitatea de a face meseria asta. Pentru că nu am fost admis la facultate, am intrat în corpul de figuraţie din Iaşi, aveau nevoie de figuranţi şi plăteau destul de bine. Acolo am aflat că se poate da la Institutul de Teatru, că poţi să înveţi o poezie, un monolog. Dacă nu ar fi fost Institutul de Teatru, aproape sigur ar fi fost Facultatea de Construcţii.”

Despre condiția actorului de comedie, dar și despre prietenia dintre maeștrii Arșinel și Piersic, aflați urmărind emisiunea OAMENI ȘI PĂRERI cu Laura Manciu

Articolul precedentDescoperire incredibilă în Cluj
Articolul următor7 MARTIE ÎN ISTORIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...