joi, iulie 18, 2024
Acasă Articole Emisiuni Alexandru Arșinel: ”În viața mea nu am crezut că o să fiu...

Alexandru Arșinel: ”În viața mea nu am crezut că o să fiu actor”

Unul dintre cei mai iubiți actori ai teatrului de revistă din România, Alexandru Arșinel a fost invitatul colegei noastre Laura Manciu în platoul emisiunii OAMENI ȘI PĂRERI.

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962.

A fost repartizat la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru.

Aici l-a interpretat pe Kuklin în spectacolul ”Oceanul”, a fost Maiorul în ”Jocul de-a vacanţa”, dar și Fabian în ”A 12-a noapte” de William Shakespeare.

A jucat, începând din 1967, zeci de roluri în spectacole cu mii de reprezentaţii atât la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti cât şi la Grădina Boema.

De asemenea, a avut numeroase apariţii în emisiuni de divertisment la radio, dar şi la televiziune şi a făcut numeroase turnee în străinătate.

Alexandru Arşinel a format împreună cu marea actriţă Stela Popescu (1935-2017), începând din 1978, un cuplu artistic celebru atât în ţară, cât şi peste hotare, fiind vedetele incontestabile ale teatrului de revistă.

Alexandru Arşinel ne-a rămas în minte ca actorul de comedie talentat care ne făcea să râdem când apărea pe scenă sau la televizor. Un actor extrem de iubit şi respectat.

”Actoria a fost o rătăcire. În viaţa mea nu am crezut că o să fiu actor. Nici nu am avut veleităţi speciale care să îmi scoată mie în evidenţă posibilitatea de a face meseria asta. Pentru că nu am fost admis la facultate, am intrat în corpul de figuraţie din Iaşi, aveau nevoie de figuranţi şi plăteau destul de bine. Acolo am aflat că se poate da la Institutul de Teatru, că poţi să înveţi o poezie, un monolog. Dacă nu ar fi fost Institutul de Teatru, aproape sigur ar fi fost Facultatea de Construcţii.”

Despre condiția actorului de comedie, dar și despre prietenia dintre maeștrii Arșinel și Piersic, aflați urmărind emisiunea OAMENI ȘI PĂRERI cu Laura Manciu

Articolul precedentDescoperire incredibilă în Cluj
Articolul următor7 MARTIE ÎN ISTORIE

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...