8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni Portret de campion Alex Sabin Husariu, ciclist și călător

Alex Sabin Husariu, ciclist și călător

Alex Sabin Husariu, ciclist și călător.

”Harghitean convins, dar cu rădăcini de bicăjean. Povestea mea a început acum 2 decenii într-un cătun din mijlocul munților și uitat de lume. Acesta era situat undeva în nordul județului Harghita.”

Astfel își începe aventurierul CV-ul său.

Cum se descrie Alex Sabin Husariu?

”Povestea mea în lumea ciclismului începe destul de recent. Deși bicicleta a făcut mereu parte din viața mea, pot spune că am început să pedalez în 2019 și să pedalez serios abia în 2021.

Mountain Bike-ul pentru mine este un mijloc incredibil prin care poți explora, te poți autodepăși și în același timp conecta cu tot ce este în jurul tău. Însă de la o simplă pasiune s-a transformat într-un adevărat stil de viață.

Participarea la concursuri a venit întâmplător și o dată prins gustul podiumului și a victoriei, este foarte greu să mai scapi. Sau de ce ai vrea să scapi?

Totul este într-o continuă mișcare, dar eu încerc să mă țin statornic în visurile mele că într-o bună zi voi fi un campion.”

Ce presupune mountain biking-ul?

Mountain biking înseamnă să mergi cu bicicleta pe drumuri neasfaltate, pe poteci, prin noroi, pe pietre, stânci, prin praf, frunze și prin iarbă.

MTB înseamnă să urci pante mai line sau mai abrupte. Uneori sunt atât de abrupte încât nu mai poți înainta pe bicicletă, ci să mergi pe lângă ea și să o împingi sau chiar să o cari.

Sentimentul de autodepășire

În emisiunea ”Portret de campion” cu realizatorul Cristina Timariu, invitatul Alex Sabin Husariu descrie senzația unui astfel de sport:

”Senzația de libertate este cumva foarte impunătoare. Bicicleta cumva te ajută să te autodepășești. Pentru că trebuie mereu să pedalezi, să fii mereu acolo conectat cu ea. Cumva îți dă și o senzație de mulțumire pentru că prin intermediul ei ajungi în vârf sau la destinație.”

Aici poți viziona întreaga emisiune:ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]