8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Alex Manole: “Tatăl meu a fost alcoolic, iar eu eram convins că...

Alex Manole: “Tatăl meu a fost alcoolic, iar eu eram convins că nu voi consuma!”

“Am fost alcoolic timp de 3 ani!” În platoul A7TV a fost invitat Alex Manole, fost dependent de alcool. Am aflat de la el cum o dependență îți poate distruge viața și cum poți ajunge de la instructor de fitness la alcoolic.

 

Alcoolul este o substanță care, consumată în cantități mari, pe perioade îndelungate, poate crea dependență, având urmări grave asupra vieții unei persoane. Dependență numită și ALCOLISM, este cel mai grav stadiu al consumului de alcool.

 

Cum a început dependența de alcool?

 

Dependența de alcool poate fi dificil de recunoscut. Spre deosebire de drogurile ilegale precum cocaina sau heroina, alcoolul este disponibil la scară largă și acceptat în multe culturi, fiind asociat cu anumite situații sociale sau cu relaxarea.

”La început consumam câte un pahar de vin seara, pe post de “stimulant”. Apoi, am intrat într-un cerc vicios, deoarece, cu cât beam mai mult, cu atât mă trezeam mai obosit, iar în fiecare seară îmi doream mai mult”, spune Alex.

 

Care sunt simptomele frecvente dependenței?

 

“În primul rând, frecvența ridicată de consum. În cazul meu, am scăzut foarte mult în greutate. De la 96 de kilograme, ajunsesem sub 70. Făceam tot ce puteam să evit sevrajul și beam foarte mult alcool.

Nimeni nu se mai putea baza pe mine, la serviciu nu voiam să mă mai duc. Nu te mai îngrijești, nu-ți mai pasă de nimic, tot ce vrei e doar o sticlă de vin”, adaugă tânărul.

 

Dependența de alcool duce la modificări ale creierului și ale compoziției neurochimice, astfel încât persoana respectivă nu își mai poate controla acțiunile.

De la sportivul de performanță, acum Alex apare în fața camerelor în rolul fostului dependent de alcool:

”Ai falsa impresie că poți controla dependența, însă ea te controlează în totalitate pe tine. Fosta mea soție încerca să-mi explice că nu este bine ce fac, dar nu mă puteam abține din a mai bea”

 

În emisiunea “Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan îl regăsim și pe Directorul Adjunct Teen Challenge Romania- Cătălin Niculae, fost dependent de droguri.

 

“Mă bucur să-l văd pe Alex alături de copiii lui. Mai mult de atât, mă bucură că își dorește o viață mai bună.

Și eu am fost dependent de droguri, am consumat heroină 14 ani și 2 ani etnobotanice.

Din cauza dependenței nu aveam pic de omenie, făceam lucruri josnice. Nu poți ajuta un dependent dacă el nu vrea. Important e să existe voință”, mărturisește directorul.

Cătalin
Cătălin

 

Dependența este o boală care trebuie conștientizată la timp. Dacă nu ne descurcăm singuri, este necesar să cerem ajutor specializat.

Acestă boală nu face rău doar dependentului, ci produce victime în rândul apropiaților.

Când dependența este conștientizată, voința este cea mai importantă!

 

 ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]