joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate ALERTĂ LA MIOVENI! Spitalul de 68 milioane de euro a rămas fără...

ALERTĂ LA MIOVENI! Spitalul de 68 milioane de euro a rămas fără medici

La Mioveni, toți medicii din cel mai scump și modern spital de stat, inaugurat anul trecut, și-au depus demisiile după ce au aflat că unitatea lor va deveni centru pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus. Oamenii sunt lăsați fără tratament.

Ce i-a împins pe doctori să recurgă la acest gest extrem?

Medicii acuză lipsa de echipamente de protecţie.

Până acum doar 3 demisii au fost acceptate, iar restul aşteaptă decizia managerului.

“Pot să vă spun că înţeleg frica oamenilor, spitalul u a fost proiectat ca spital de boli infecţioase.

Eu nu pot să-mi expun oamenii aiurea. Ei nu s-au gândit la asta”, a spus Horia Traila, manager spitalul Mioveni.

Întrebat de câte echipamente dispune spitalul, Traila a exclamat:
“60 de combinezoane! 60, atât. Deci nu ajung nici să le împrăştii în spital !”

Până în acest moment se ştie cu certitudine că vor exista centre COVID 19 în Hunedoara, Prahova, Braşov, Arad, Suceava şi Iaşi.

În Bucureşti, pe lângă cele două Spitale de boli infecţioase, Matei Balş şi Victor Babeş, pacienţii infectaţi cu coronavirus sunt trataţi şi la Spitalul Colentina, dar vor fi primiţi în curând şi la Maternitatea Filantropia.

Vă reamintim faptul că spitalul din Mioveni, inaugurat anul trecut cu mare fast, a fost subiectul unui scandal referitor la o posibilă ”umflare” a sumelor plătite pentru aparatură și mobilier.

Spitalul din Mioveni are şase etaje şi mai multe secţii, 250 de paturi, inclusiv compartiment de Primiri Urgențe, Terapie Intensivă și bloc operator cu patru săli.

Investiția a fost realizată cu fonduri prin proiectul PNDL II.

Investiția totală a fost de 68 de milioane de euro iar inițiativa a aparținut primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu.

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...