8.5 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Aleksei Navalnîi cere transparență și crearea unor liste cu țări care încurajează...

Aleksei Navalnîi cere transparență și crearea unor liste cu țări care încurajează corupția

Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, a făcut apel joi la occidentali să acţioneze mai hotărât împotriva corupţiei, pe care o consideră la originea marilor crize mondiale, potrivit unui articol publicat în mai multe ziare europene, relatează AFP.

 

În prezent acesta ispășește o pedeapsă pentru o afacere de fraudă despre care el spune că nu ar fi altceva decât un dosar politic.

Potrivit acestuia, corupția nu mai este de mult timp o problemă internă a ţărilor autoritare, printre care Rusia, ci “una dintre principalele cauze ale provocărilor mondiale cu care şi Occidentul se confruntă”.

Aleksei Navalnîi propune, între altele, crearea unei categorii de “ţări care încurajează corupţia” pentru a face mai facilă adoptarea de măsuri de retorsiune. El sugerează şi introducerea unei “obligaţii de transparenţă” pentru firmele occidentale care doresc să lucreze cu parteneri în aceste ţări şi fondarea unei organizaţii însărcinate cu “împiedicarea exportului corupţiei”, informează Agerpres.

“Adevărul amar este că aceleaşi structuri poliţieneşti occidentale le rezervă un tratament privilegiat străinilor corupţi. Cu puţină voinţă politică din partea guvernului (şi presiuni ale opiniei publice), situaţia se va ameliora”, afirmă el.

“Pentru a începe să acţionezi (…) este suficient să ai voinţa politică, un element care, din nefericire, lipseşte adesea”, a mai spus Navalnîi, afirmând că “opinia publică poate, în sfârşit, să deblocheze situaţia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

A plagiat sau nu Nicolae Ciucă?

Nicolae Ciucă este al treilea premier implicat într-un scandal de plagiat, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, într-un articol PressOne, că generalul în...

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...

Adrian Cioroianu: În privința educației, România a făcut pași înapoi, chiar și față de comunism

Adrian Cioroianu, om politic, istoric și scriitor român, este de părere că România este încă un stat tânăr adolescent și că, din acest motiv...

Scurtmetraj românesc premiat la 5 festivaluri de film

Filmul ”În așteptare” este scris, produs și regizat de Sabina Lisievici. Bazat pe o poveste reală, filmul spune povestea de dragoste tulburătoare trăită de...