8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Aleksei Navalnîi cere transparență și crearea unor liste cu țări care încurajează...

Aleksei Navalnîi cere transparență și crearea unor liste cu țări care încurajează corupția

Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, a făcut apel joi la occidentali să acţioneze mai hotărât împotriva corupţiei, pe care o consideră la originea marilor crize mondiale, potrivit unui articol publicat în mai multe ziare europene, relatează AFP.

 

În prezent acesta ispășește o pedeapsă pentru o afacere de fraudă despre care el spune că nu ar fi altceva decât un dosar politic.

Potrivit acestuia, corupția nu mai este de mult timp o problemă internă a ţărilor autoritare, printre care Rusia, ci “una dintre principalele cauze ale provocărilor mondiale cu care şi Occidentul se confruntă”.

Aleksei Navalnîi propune, între altele, crearea unei categorii de “ţări care încurajează corupţia” pentru a face mai facilă adoptarea de măsuri de retorsiune. El sugerează şi introducerea unei “obligaţii de transparenţă” pentru firmele occidentale care doresc să lucreze cu parteneri în aceste ţări şi fondarea unei organizaţii însărcinate cu “împiedicarea exportului corupţiei”, informează Agerpres.

“Adevărul amar este că aceleaşi structuri poliţieneşti occidentale le rezervă un tratament privilegiat străinilor corupţi. Cu puţină voinţă politică din partea guvernului (şi presiuni ale opiniei publice), situaţia se va ameliora”, afirmă el.

“Pentru a începe să acţionezi (…) este suficient să ai voinţa politică, un element care, din nefericire, lipseşte adesea”, a mai spus Navalnîi, afirmând că “opinia publică poate, în sfârşit, să deblocheze situaţia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...