joi, noiembrie 30, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Aleksei Navalnîi cere transparență și crearea unor liste cu țări care încurajează...

Aleksei Navalnîi cere transparență și crearea unor liste cu țări care încurajează corupția

Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, a făcut apel joi la occidentali să acţioneze mai hotărât împotriva corupţiei, pe care o consideră la originea marilor crize mondiale, potrivit unui articol publicat în mai multe ziare europene, relatează AFP.

 

În prezent acesta ispășește o pedeapsă pentru o afacere de fraudă despre care el spune că nu ar fi altceva decât un dosar politic.

Potrivit acestuia, corupția nu mai este de mult timp o problemă internă a ţărilor autoritare, printre care Rusia, ci „una dintre principalele cauze ale provocărilor mondiale cu care şi Occidentul se confruntă”.

Aleksei Navalnîi propune, între altele, crearea unei categorii de „ţări care încurajează corupţia” pentru a face mai facilă adoptarea de măsuri de retorsiune. El sugerează şi introducerea unei „obligaţii de transparenţă” pentru firmele occidentale care doresc să lucreze cu parteneri în aceste ţări şi fondarea unei organizaţii însărcinate cu „împiedicarea exportului corupţiei”, informează Agerpres.

„Adevărul amar este că aceleaşi structuri poliţieneşti occidentale le rezervă un tratament privilegiat străinilor corupţi. Cu puţină voinţă politică din partea guvernului (şi presiuni ale opiniei publice), situaţia se va ameliora”, afirmă el.

„Pentru a începe să acţionezi (…) este suficient să ai voinţa politică, un element care, din nefericire, lipseşte adesea”, a mai spus Navalnîi, afirmând că „opinia publică poate, în sfârşit, să deblocheze situaţia”.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...

Ce facem într-o situație de urgență?

Ce facem într-o situație de urgență? Dacă te-ai aflat vreodată în situația de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane aflată...

Cum ne menținem ficatul sănătos?

Cum ne menținem ficatul sănătos? Ficatul, cel mai mare organ din corp, are o serie de funcții vitale. Acesta transformă hrana în energie. Procesează...