luni, septembrie 9, 2024
Acasă Editoriale Familie Ai nevoie de un implant dentar? Iată ce ar trebui să știi...

Ai nevoie de un implant dentar? Iată ce ar trebui să știi înainte de procedură! 

Sănătatea dentară poate fi destul de ușor de întreținut, dacă urmezi câteva reguli simple. În primul rând, trebuie să respecți o igienă strictă: spălare de două ori pe zi (sau de mai multe ori dacă ai aparat dentar sau dacă este necesar din alte motive), folosirea aței dentare și a apei de gură sau utilizarea unui duș bucal. Pentru că nu putem îndepărta toate resturile de placă bacteriană, mai ales cea care se adună sub gingie, este bine să mergi la stomatolog pentru o curățare profesională și un detartraj, de două ori pe an sau în funcție de recomandarea medicului tău.

 

În cazul în care nu îți îngrijești dantura corect, problemele nu vor întârzia să apară. Printre cele mai ,,ușoare” afecțiuni dentare se află cariile superficiale și gingivita. Acestea se pot trata destul de ușor, însă ar fi de dorit să nu se ajungă la ele. Problemele dentare netratate pot avea consecințe serioase, ajungându-se chiar și la pierderea dinților.

 

Poți pierde dinți ca urmare a parodontozei netratate la timp sau din cauza unei carii foarte profunde. De cele mai multe ori, se încearcă salvarea dintelui sau cel puțin salvarea rădăcinii pentru ca apoi să se reconstruiască. Însă, dacă ne referim la o carie extrem de profundă, care a afectat serios chiar și rădăcina, acea măsea trebuie extrasă. Trebuie să menționăm și accidentele în urma cărora poți pierde unul sau mai mulți dinți.

 

Dacă te afli în una dintre aceste situații și ai rămas fără un dinte sau mai mulți, trebuie să știi că există o soluție foarte bună, care va înlocui dantura pierdută. Este vorba despre implantul dentar. Știm că multe persoane se gândesc direct la punți dentare sau chiar la proteze, însă implantul este cea mai bună soluție pentru a te bucura din nou de o dantură frumoasă și rezistentă.

 

Cu toate acestea, trebuie să cunoști anumite aspecte în legătură cu implanturile dentare. În primul rând, există anumite contraindicații. De aceea, la prima consultație va trebui să ai o discuție amănunțită cu medicul pentru a afla starea ta de sănătate. În cazul în care ai contraindicații, se va stabili dacă sunt temporare sau dacă va trebui ca dantura să îți fie refăcută utilizând alte tehnici. Toate acestea și nu numai le poți afla dacă te programezi la o consultație pentru implant dentar in Bucuresti de la Smile Ambassador.

 

De asemenea, este bine să știi că în unele cazuri, implantul dentar nu este o procedură simplă sau unică. Dacă a trecut mai mult de un an de la extracție sau de la momentul pierderii dintelui, s-ar putea să ai nevoie de adiție osoasă și/sau sinus lifting, în funcție de poziționarea viitoare a implantului.

 

Un alt lucru important de menționat este că nu te vei bucura de dantura finală imediat (doar în cazul în care alegi o soluție de tip fast and fixed). După inserarea corpului implantului, coroana (practic dintele) va fi montată abia peste câteva luni.

 

Acestea sunt doar câteva dintre informațiile pe care este bine să le știi înainte să apelezi la un implant dentar. Pentru alte detalii, te sfătuim să îți faci o programare la Smile Ambassador!

ULTIMELE ARTICOLE

Cum îmbunătățim imunitatea copiilor?

Cum îmbunătățim imunitatea copiilor? Imunitatea joacă un rol esențial în protejarea copiilor împotriva bolilor și infecțiilor, asigurându-le o dezvoltare sănătoasă și un viitor robust....

Cum să îți ajuți copilul să treacă peste crizele de tantrum

Cum să îți ajuți copilul să treacă peste crizele de tantrum. Crizele de tantrum reprezintă o etapă normală în dezvoltarea copiilor, mai ales în...

Rolul femeii în biserica adventistă

Rolul femeii în biserica adventistă. De-a lungul istoriei, femeile au jucat un rol vital în comunitățile religioase, iar Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea...

Tineretul adventist și provocările societății moderne

Tineretul adventist și provocările societății moderne. Tinerii adventiști de astăzi se confruntă cu o multitudine de provocări în societatea modernă. Provocări care îi testează...