8.5 C
București
joi, 11 august 2022
Acasă Editoriale Familie Agresivitatea la volan poate fi contagioasă

Agresivitatea la volan poate fi contagioasă

Agresivitatea de la volan poate fi contagioasă, susțin specialiștii. Aceștia atrag atenția că șoferii care sunt violenți în trafic îi pot influența și pe ceilalți să se comporte la fel. În ultima perioadă au fost tot mai multe situații în care șoferii s-au șicanat. Iar pe lângă amenzi, cei violenți în trafic își riscă și propria libertate, informează Digi24.

Keren Rosner, psiholog:

”Este un comportament învățat, pentru că dacă observăm frecvent această reacție avem tendința să o preluăm și să îi dăm o oarecare normalitate și justificarea este: așa am procedat pentru că m-am enervat și pentru că nu mi s-a părut corect ceea ce s-a întâmplat”

Valentin Ciobanu, expert în conducere defensivă:

”Dacă ne oprim, să nu ne dăm jos din mașină și să închidem mașina, dacă situația devine periculoasă să nu ezităm să sunăm la 112. Niciodată să nu încercăm să ne apărăm singuri și să nu răspundem la manevre periculoase tot cu astfel de manevre.

În prezent amenda maximă pentru șoferii agresivi este de 725 lei. Pe viitor, după modificarea Codului Rutier, aceștia ar putea scoate din buzunar până la 2.900 lei.

Mai mult de atât, șoferii care sunt agresivi verbal sau fizic ar putea rămâne fără permisul de conducere, sau s-ar putea alege chiar cu dosar penal”

Cea mai mare pedeapsă pe care a primit-o un șofer după ce a agresat pe cineva în trafic, a fost de 5 ani de închisoare. Bărbatul furios, care se afla pe a treia bandă a șoselei din apropierea Fântânii Miorița din Capitală i-a tăiat calea unui alt șofer.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Premierul României: ”Avem posibilitatea să ajungem la un buget de 7,4 miliarde de lei, aşa cum ne-am propus prin programul Sprijin pentru România”

„O să continuăm să discutăm pe marginea rectificării bugetare. Sunt în continuare în derulare analizele la nivelul fiecărui minister, la Ministerul Finanţelor s-a realizat...

Primarul Capitalei: ”Avarii au fost și vor mai fi. Dar iarna asta o să fie mai bine decât iarna trecută”

"Problema apei calde este una dintre cele mai grave probleme structurale ale Capitalei. Problema este compusă din două – una de transport și distribuție...

Ministrul Agriculturii: „România va avea şi ulei”

Întrebat dacă este mai importantă liniştea pe care a transmis-o în legatură cu faptul că România va avea suficientă producţie agricolă în acest an,...

Oficial din Ucraina: ”În cazul unui incident nuclear, va fi afectat nu doar sudul Ucrainei”

La centrala atomo-electrică din Zaporojie, cea mai mare din Europa și pe care invadatorii ruşi ameninţă acum să o arunce în aer, sunt stocate...