Află cum să trăiești în cea mai bogată țară din lume! Dubai este un vis pentru mulți români și nu numai. Un vis în cadrul turismului. Însă uneori sunt unii oameni care și-ar dori să trăiască acolo. Ai avea această șansă? Este posibilă o viață ca român în una dintre cele mai bogate țări de pe planetă?

Despre Dubai

Odinioară un mic sat de pescari din Golful Persic, Dubaiul este astăzi unul dintre cele mai cosmopolite orașe din lume. Fiind unul din cele șapte emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite, gazdă a peste 200 de naționalități, Dubaiul oferă tuturor vizitatorilor o experiență cu adevărat memorabilă. Indiferent dacă e vorba de malurile Canalului sau de vârful Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, Dubaiul trăiește și inspiră un sentiment de posibilitate și inovație.

Dubaiul are una dintre cele mai scăzute rate ale criminalității, iar în anul 2018 a fost clasat ca fiind al optulea cel mai sigur oraș din lume. Agenția Regulatoare de Industrie și Securitate a clasificat infracțiunile în 6 categorii. Aceste infracțiuni includ furtul, jaful, frauda, agresiunile sexuale și abuzul, daunele penale și spargerea internă.

Dacă vii dintr-o țară în care există patru anotimpuri, cum este România, ajustarea la climatul din Dubai poate fi o provocare. Asta deoarece climatul de deșert al Dubaiului este același, mai mult sau mai puțin, pe toată perioada anului. În timpul lunilor de iarnă, temperatura medie este de 25 de grade Celsius, iar în perioada verii, temperatura este de circa 42 de grade Celsius (în timpul serii, este de circa 30 de grade Celsius).

Află cum să trăiești în cea mai bogată țară din lume!

În emisiunea ”BookMedia” cu Natașa Culea, invitata Olguța Elnabahin Florea, fostă stewardesă, face o descriere a Dubaiului și care este viața de acolo:

Prezentatoare: De ce ai rămas în Qatar?

Olguța Elnabahin Florea: Am rămas pentru că în primul rând mi-am întemeiat o familie aici. Trăiesc împreună cu soțul meu și trei copii. Iubesc locul acesta. Qatar-ul m-a înfiat dacă aș putea să spun asta. M-am îmbinat foarte bine cu regulile și tradițiile acestei țări și nu numai. Atât de mult încât la bancă deseori toată lumea crede că sunt localnică. Nimeni nu crede că sunt din România. Această țară este minunată. De ce să nu rămân când toată lumea ne iubește aici? 

Prezentatoare: Cum e să trăiești în cea mai bogată țară din lume?

Olguța Elnabahin Florea: Consider că fiecare țară din lume are bogățiile ei mai mult sau mai puțin descoperite. În Qatar eu sunt liniștită. Mă simt în siguranță. Aceste lucruri pe mine mă fac fericită. Nu trebuie să îmi fie frică de ziua de mâine. 

Aici poți urmări întreaga emisiune: