8.5 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Afganistanul este oficial în mâinile talibanilor

Afganistanul este oficial în mâinile talibanilor

Pe data de 15 august, talibanii au ajuns la ultima lor țintă pentru a cuceri Afganistan – Kabul. În lovitura lor de stat nu au întâlnit vreo rezistență din partea forțelor armate ale celeilalte tabere, iar orașul a căzut repede pradă.

 

“Evenimentele se desfășoară cu repeziciune, iar informațiile sunt greu de verificat. Președintele țării a fugit din Kabul, spunând că a vrut să evite o baie de sânge”, informează Digi24.

Locuitorii țării se înghesuie în aeroporturi pentru a fugi de teroarea și ideologia ultra-conservatoristă a lor.

Al Jazeera a obținut imagini exclusive cu talibanii în palatul prezidențial din Kabul, în urma postării pe platforma de socializare Twitter:

 

Asociația Centrul FILIA a reacționat, vehement, într-o postare, exprimându-și îngrijorarea pentru populația feminină care acum este nevoită să retrăiască opresiunile ce odată erau relatări ale trecutului:

“Femeile se tem că nu vor mai putea ieși din case. Fete de 13-14 ani sunt luate de soldați de lângă familiile lor și obligate să se căsătorească. Și mai multe dintre ele sunt violate cu brutalitate de soldați.

Cele mai norocoase dintre ele au reușit să fugă din țară. Ce se va întâmpla cu cele care au rămas în urmă? Suntem alături de femeile și fetele din Afganistan, victime colaterale ale unui guvern extremist și nemilos”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Joe Biden promite să trimită mai multe trupe americane în România

În cadrul conferinței de presă susținute în ajunul marcării unui an de când a preluat mandatul prezidențial, președintele american Joe Biden a spus Statele Unite...

Nicușor Dan, despre greva șoferilor: Este o acțiune politică

Greva de la STB este o acțiune ilegală și foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni, a declarat primarul general Nicușor Dan. El a...

Nicolae Ciucă, discuții cu ambasadoarea Franței la București, despre securitatea din Estul Europei

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, marţi, la Palatul Victoria, pe ambasadoarea Republicii Franceze la Bucureşti, Laurence Auer. Întrevederea a avut loc în contextul exercitării...

Suntem țara în care alimentele de bază au devenit un lux?

În emisiunea Conectat by Ani Crețu, luni 17 ianuarie, avându-i ca invitați pe domnii Gabriel Ștefănescu, analist economic și Ilie Toma, deputat, șeful Comisiei...