8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Afganistanul este oficial în mâinile talibanilor

Afganistanul este oficial în mâinile talibanilor

Pe data de 15 august, talibanii au ajuns la ultima lor țintă pentru a cuceri Afganistan – Kabul. În lovitura lor de stat nu au întâlnit vreo rezistență din partea forțelor armate ale celeilalte tabere, iar orașul a căzut repede pradă.

 

“Evenimentele se desfășoară cu repeziciune, iar informațiile sunt greu de verificat. Președintele țării a fugit din Kabul, spunând că a vrut să evite o baie de sânge”, informează Digi24.

Locuitorii țării se înghesuie în aeroporturi pentru a fugi de teroarea și ideologia ultra-conservatoristă a lor.

Al Jazeera a obținut imagini exclusive cu talibanii în palatul prezidențial din Kabul, în urma postării pe platforma de socializare Twitter:

 

Asociația Centrul FILIA a reacționat, vehement, într-o postare, exprimându-și îngrijorarea pentru populația feminină care acum este nevoită să retrăiască opresiunile ce odată erau relatări ale trecutului:

“Femeile se tem că nu vor mai putea ieși din case. Fete de 13-14 ani sunt luate de soldați de lângă familiile lor și obligate să se căsătorească. Și mai multe dintre ele sunt violate cu brutalitate de soldați.

Cele mai norocoase dintre ele au reușit să fugă din țară. Ce se va întâmpla cu cele care au rămas în urmă? Suntem alături de femeile și fetele din Afganistan, victime colaterale ale unui guvern extremist și nemilos”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...