8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Un sistem automat pentru verificarea documentelor de călătorie a fost implementat în aeroportul Henri Coandă. Sistemul de tip ABC (Automated Border Control) permite autorităților de control la frontieră să verifice călătorii într-un mod confortabil, rapid şi sigur.

Conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, proiectul pilot presupune utilizarea la controlul de frontieră a șase porți automate pentru verificarea documentelor de călătorie ale persoanelor, prin compararea imaginii faciale, din cipul electronic al pașaportului sau al cărții de identitate, cu cea captată de la persoana prezentă fizic la controlul de frontieră, pentru realizarea procesului de identificare, relatează Agerpres.

Porțile ABC pot fi utilizate de cetățeni din Uniunea Europeană, din Spațiul Economic European sau din Elveția, care dețin un pașaport sau o carte de identitate şi au vârsta peste 18 ani.

Sistemul pilot este format din șase porți, cu posibilitatea de extindere ulterioară, până la 24 de porți, prin adăugare de licențe suplimentare, fără modificarea infrastructurii hardware.

Sistemul oferă soluții pentru a facilita procedurile de control la frontieră pentru cetățenii care tranzitează granițele Uniunii Europene şi, totodată, pentru a moderniza şi a îmbunătăți gestionarea frontierelor, răspunzând în același timp riscurilor generate de infracționalitatea transfrontalieră, se menționează în comunicat.

Valoarea proiectului este de 2,3 milioane lei, iar finanțarea provine din fonduri europene nerambursabile prin Programul Fondul pentru Securitate Internă (75%) şi include porţile, precum şi infrastructura hardware necesară administrării sistemului. Echipamentele urmează să fie utilizate în regim permanent.

În prezent, în cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă controlul documentelor de călătorie se derulează, atât manual, efectuat de către polițiștii de frontieră aflați în dispozitiv, cât şi automat, prin utilizarea porților ABC.

Prin implementarea acestui sistem se reduce timpul de aşteptare la ieşirea din ţară şi se asigură un trafic de călători mult mai fluent.

SourceAgerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?