duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Un sistem automat pentru verificarea documentelor de călătorie a fost implementat în aeroportul Henri Coandă. Sistemul de tip ABC (Automated Border Control) permite autorităților de control la frontieră să verifice călătorii într-un mod confortabil, rapid şi sigur.

Conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, proiectul pilot presupune utilizarea la controlul de frontieră a șase porți automate pentru verificarea documentelor de călătorie ale persoanelor, prin compararea imaginii faciale, din cipul electronic al pașaportului sau al cărții de identitate, cu cea captată de la persoana prezentă fizic la controlul de frontieră, pentru realizarea procesului de identificare, relatează Agerpres.

Porțile ABC pot fi utilizate de cetățeni din Uniunea Europeană, din Spațiul Economic European sau din Elveția, care dețin un pașaport sau o carte de identitate şi au vârsta peste 18 ani.

Sistemul pilot este format din șase porți, cu posibilitatea de extindere ulterioară, până la 24 de porți, prin adăugare de licențe suplimentare, fără modificarea infrastructurii hardware.

Sistemul oferă soluții pentru a facilita procedurile de control la frontieră pentru cetățenii care tranzitează granițele Uniunii Europene şi, totodată, pentru a moderniza şi a îmbunătăți gestionarea frontierelor, răspunzând în același timp riscurilor generate de infracționalitatea transfrontalieră, se menționează în comunicat.

Valoarea proiectului este de 2,3 milioane lei, iar finanțarea provine din fonduri europene nerambursabile prin Programul Fondul pentru Securitate Internă (75%) şi include porţile, precum şi infrastructura hardware necesară administrării sistemului. Echipamentele urmează să fie utilizate în regim permanent.

În prezent, în cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă controlul documentelor de călătorie se derulează, atât manual, efectuat de către polițiștii de frontieră aflați în dispozitiv, cât şi automat, prin utilizarea porților ABC.

Prin implementarea acestui sistem se reduce timpul de aşteptare la ieşirea din ţară şi se asigură un trafic de călători mult mai fluent.

SourceAgerpres

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...