8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Adrian Severin: China este marea provocare a SUA

Adrian Severin: China este marea provocare a SUA

A trecut deja mai mult de o lună de la începutul războiului, dar tragediile continuă pentru populația Ucrainei. În acest timp, politicienii și experții încearcă să deslușească semnificațiile acestuia, deși, pentru mulți, un astfel de atac pare a fi nejustificat.

Între timp, multe țări nu văd „niciun progres” în negocierile ruso-ucrainene și nicio „noutate” în situația din Ucraina după anunțurile rușilor de reducere a activității militare în jurul Kievului și în nordul Ucrainei.

În ciuda acestui fapt, armata ucraineană pare să țină piept armatei roșii, de altfel bulversată de desfășurarea de forțe.

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, Adrian Severin, om politic și diplomat, oferă o perspectivă personală cu privire la adevăratul conflict din estul Europei:

“La prima vedere războiul este între Rusia cu Ucraina, la a doua vedere este Rusia cu SUA și, finalmente, cred că China este marea provocare a SUA.

Toate analizele făcute de experții americani spun că principalul rival strategic al SUA, în acest moment, este China. Nimeni nu vorbește de Rusia sau de altcineva.

Deci eu cred că aici e miza cea mare și că tot ce se joacă, se joaca în acest cadru”, a declarat Adrian Severin.

Pentru a vedea întreaga emisiune, dă click aici:ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]