8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Adrian Năstase, despre Florin Cîțu: „Nu are autoritatea personală, construită în timp,...

Adrian Năstase, despre Florin Cîțu: „Nu are autoritatea personală, construită în timp, care să impună prin ea însăși”

Adrian Năstase, fostul prim-ministru al României, a fost invitat în cadrul ediției speciale de Paște „Prin tribunale ca prin viață”, unde a vorbit despre scena politică actuală, despre problemele partidelor politice, dar și despre mentorii săi și despre ceea ce l-a făcut să devină persoana care este astăzi.

Întrebat de realizatoarea emisiunii, Mihaela Olaru, ce părere are despre ce se întâmplă astăzi pe scena politică, fostul președinte al PSD a răspuns: „Nu-mi place viața politică de acum (…) Nu-mi place relația dintre oamenii politici. Nu-mi place felul în care acționează partidele politice. Este o ceartă permanentă pe teme mărunte (…)

Premierul Cîțu spunea despre PSD că este ”dușmanul nostru”, dar este absolut incalificabil. Poți să ai adversari în politică. În momentul în care definești un partid care este în opoziție drept dușman, asta înseamnă un război deschis”

Adrian Năstase a declarat despre Florin Cîțu: „Popular, s-ar spune că pălăria este prea mare. El are ambiția de a arăta că este puternic, că are autoritate, că dă cu pumnul în masă, că dă afară pe unii sau pe alții, dar el nu are autoritatea personală, construită în timp, care să impună prin ea însăși”

Referitor la ideea că miniștrii nu ar trebui să îl mai critice pe premier, fostul premier a declarat: „Faptul că există o astfel de discuție arată că Guvernul nu are o forță autentică pentru a conduce țara”.

În ceea ce privește încrederea românilor în clasa politică, Adrian Năstase a spus:

„Partidele nu s-au bucurat nici la noi și nu se bucură nici în afară de foarte multă încredere (…) Partidele clasice și-au pierdut foarte mult din rol, din autoritate, din semnificație. Lucrul ăsta îl observăm mai ales prin procentul mare de persoane care nu ies la vot (…) Partidele nu înțeleg că trebuie să își actualizeze țintele electorale.

Fostul premier a vorbit și despre Klaus Iohannis, menționând că „Un președinte trebuie să fie un unificator. Klaus Iohannis nu își înțelege această menire și din acest motiv el devine o parte a problemei, nu o parte a soluției”.

Pentru a viziona întreg conținutul discuției accesați linkul de mai jos:

 

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...