8.5 C
București
miercuri, 28 iulie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Adrian Năstase, despre Florin Cîțu: „Nu are autoritatea personală, construită în timp,...

Adrian Năstase, despre Florin Cîțu: „Nu are autoritatea personală, construită în timp, care să impună prin ea însăși”

Adrian Năstase, fostul prim-ministru al României, a fost invitat în cadrul ediției speciale de Paște „Prin tribunale ca prin viață”, unde a vorbit despre scena politică actuală, despre problemele partidelor politice, dar și despre mentorii săi și despre ceea ce l-a făcut să devină persoana care este astăzi.

Întrebat de realizatoarea emisiunii, Mihaela Olaru, ce părere are despre ce se întâmplă astăzi pe scena politică, fostul președinte al PSD a răspuns: „Nu-mi place viața politică de acum (…) Nu-mi place relația dintre oamenii politici. Nu-mi place felul în care acționează partidele politice. Este o ceartă permanentă pe teme mărunte (…)

Premierul Cîțu spunea despre PSD că este ”dușmanul nostru”, dar este absolut incalificabil. Poți să ai adversari în politică. În momentul în care definești un partid care este în opoziție drept dușman, asta înseamnă un război deschis”

Adrian Năstase a declarat despre Florin Cîțu: „Popular, s-ar spune că pălăria este prea mare. El are ambiția de a arăta că este puternic, că are autoritate, că dă cu pumnul în masă, că dă afară pe unii sau pe alții, dar el nu are autoritatea personală, construită în timp, care să impună prin ea însăși”

Referitor la ideea că miniștrii nu ar trebui să îl mai critice pe premier, fostul premier a declarat: „Faptul că există o astfel de discuție arată că Guvernul nu are o forță autentică pentru a conduce țara”.

În ceea ce privește încrederea românilor în clasa politică, Adrian Năstase a spus:

„Partidele nu s-au bucurat nici la noi și nu se bucură nici în afară de foarte multă încredere (…) Partidele clasice și-au pierdut foarte mult din rol, din autoritate, din semnificație. Lucrul ăsta îl observăm mai ales prin procentul mare de persoane care nu ies la vot (…) Partidele nu înțeleg că trebuie să își actualizeze țintele electorale.

Fostul premier a vorbit și despre Klaus Iohannis, menționând că „Un președinte trebuie să fie un unificator. Klaus Iohannis nu își înțelege această menire și din acest motiv el devine o parte a problemei, nu o parte a soluției”.

Pentru a viziona întreg conținutul discuției accesați linkul de mai jos:

 

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Adrian Secu, studentul care a ținut piept autorităților din România, învingător în instanță!

Adrian Secu, un tânăr în vârstă de 26 de ani, licențiat în inginerie electrică și știința calculatoarelor, student în anul II la Drept, a...

Au nevoie antreprenorii de coaching?

Începutul unui business este un pas important pentru orice antreprenor și o provocare continuă pe parcursul dezvoltării lui și a afacerii lui. Există, însă,...

28 IULIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, inițiată de Alianța Mondială pentru Hepatită, în 2008, este marcată, în fiecare an, la 28 iulie.   Scopul acestei zile...

Bomba care aruncă în aer pandemia!

Începând cu anul viitor, CDC renunță la metoda de diagnosticare RT-PCR a noului coronavirus și recomandă laboratoarelor și centrelor de testare să se utilizeze...

COMENTARII RECENTE

Daniel Pop on 1 IULIE ÎN ISTORIE
Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?