8.5 C
București
luni, 27 martie 2023
Acasă Emisiuni Alături de tine ADINA IUGA: ”O ugandeză câștigă 6 lei pe zi. Și e fericită!”

ADINA IUGA: ”O ugandeză câștigă 6 lei pe zi. Și e fericită!”

În secolul nemulțumirii, al depresiilor și neajunsurilor, fericirea este mai greu de dobândit. Însă nu și în Africa. Acolo, fericirea costă foarte puțin. Adina Iuga, misionară de mai bine de 10 ani, se află în momentul de față în Uganda, Africa. Direct de la fața locului, aceasta ne-a dezvăluit în emisiunea Alături de tine, ediția din 24 martie, prezentată de Alina Ilioi Mureșan, secretul fericirii și al mulțumirii.

 

Sursa Servus Hunedoara

Semnalul nu a fost cel mai bun, nici nu ne mirăm de acest aspect, deoarece, din munții Ugandei și până în studioul A7TV din București, este cale lungă de străbătut, însă în pofida acestui aspect, telespectatorii au stat cu sufletul la gură și au ascultat poveștile Adinei despre Africa, tărâmul în care pare simplu să fii fericit, deși motivele, am spune noi, nu sunt atât de numeroase.

”Etiopia a fost primul meu contact cu Africa. Acolo am stat 5 săptămâni de zile în niște grajduri de colectiv. Așa ca pe vremea lui Ceaușescu, fără curent și fără apă. Am mâncat exact aceeași mâncare timp de 5 săptămâni.

Dumnezeu m-a învățat ce înseamnă mulțumirea acolo. Oamenii aceia erau atât de bucuroși că aveau această mâncare, încât mie mi-a fost foarte rușine deoarece frigiderul meu acasă era plin.

Aveam de toate, însă de multe ori deschideam ușa la frigider și o trânteam că nu am ce să mănânc.” ne-a povestit Adina despre începuturile ei în misiunea din Africa.

Sursa pressalert.ro

Ea nu s-a oprit aici. A continuat an de an să revină în Africa, în diferite regiuni ale continentului. Mai mult, i-a încurajat și pe alții să facă același lucru. Să-și pună viața pe pauză și să se dedice altora: să-i îngrijească, să le dea de mâncare, să-i învețe, uneori lucruri elementare și să le spună despre Dumnezeu.

Mirarea ei cea mai mare a fost când a văzut fericirea sinceră și pură a oamenilor de acolo, deși aveau atât de puține! Totuși… în inima lor găseau mulțumire și recunoștință către Dumnezeu.

”Într-o zi ploua foarte tare și îmi era greu să ies din casă și să merg în biserică, unde urma să fie o întâlnire pentru femei. Mă gândeam că o să mă ud leoarcă și că oricum nu vor veni prea multe femeie pe această ploaie. Spre surpriza mea, când am deschis ușa, am descoperit mai multe femei ca niciodată. Am început să plâng pe loc. Au mers pe jos 3 ore, unele dintre ele, pentru a ajunge la programul de 1 oră jumătate, ca mai apoi să se reîntoarcă tot pe jos, alte 3 ore… Impresionant!” ne povestește Adina Iuga cu vocea tremurând de emoțiile amintirii respective.

”Acum o săptămână am mers la o familie și erau 15 în casă. Dormeau 4 pe o rogojină. Multe femei nu au mâncare. Dacă găsesc de lucru, găsesc la săpat. Sapă de dimineața până seara pentru 6 lei pe zi! Iar dacă nu găsesc de lucru, nu au ce le da copiilor de mâncare. Când îmi spun că ai lor copii se duc seara la culcare flămânzi și nu înțeleg de ce mama lor nu le dă mâncare… Asta îmi rupe sufletul” , adaugă Adina îndurerată.

În pofida acestor lucruri, a faptului că mulți dorm pe jos, că o baie este un lux pentru ei, că a avea mâncare după pofta inimii este un vis, ei sunt zâmbitori și fericiți. Mulțumitori cu ce au. Nu au timp să se plângă. Nu au timp să se compare. Nu au timp să fie nemulțumitori. Însă au timp să zâmbească!

Pentru a afla mai multe despre Africa, tărâmul unde fericirea costă puțin, accesează linkul:

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Obiceiurile financiare care ne lasă fără bani

Obiceiurile financiare care ne lasă fără bani. Iată ce avem de făcut dacă dorim să mai punem și în contul de economii. Criza financiară...

De ce am fost înșelat de partener?

De ce am fost înșelat de partener? De ce apare un astfel de eveniment? Infidelitatea este cel mai  frecvent motiv pentru care oamenii vin...

De ce apare mătreața la bărbați?

De ce apare mătreața la bărbați? Și cum poate fi prevenită aceasta? Mătreața reprezintă o problemă des întâlnită în rândul bărbaților și, cu toate...

Când iubirea nu ține cont de boală

Când iubirea nu ține cont de boală. El este bolnav de hemofilie de când e mic. Situație ce îi afectează viața în multe aspecte....