8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine ADINA IUGA: ”O ugandeză câștigă 6 lei pe zi. Și e fericită!”

ADINA IUGA: ”O ugandeză câștigă 6 lei pe zi. Și e fericită!”

În secolul nemulțumirii, al depresiilor și neajunsurilor, fericirea este mai greu de dobândit. Însă nu și în Africa. Acolo, fericirea costă foarte puțin. Adina Iuga, misionară de mai bine de 10 ani, se află în momentul de față în Uganda, Africa. Direct de la fața locului, aceasta ne-a dezvăluit în emisiunea Alături de tine, ediția din 24 martie, prezentată de Alina Ilioi Mureșan, secretul fericirii și al mulțumirii.

 

Sursa Servus Hunedoara

Semnalul nu a fost cel mai bun, nici nu ne mirăm de acest aspect, deoarece, din munții Ugandei și până în studioul A7TV din București, este cale lungă de străbătut, însă în pofida acestui aspect, telespectatorii au stat cu sufletul la gură și au ascultat poveștile Adinei despre Africa, tărâmul în care pare simplu să fii fericit, deși motivele, am spune noi, nu sunt atât de numeroase.

”Etiopia a fost primul meu contact cu Africa. Acolo am stat 5 săptămâni de zile în niște grajduri de colectiv. Așa ca pe vremea lui Ceaușescu, fără curent și fără apă. Am mâncat exact aceeași mâncare timp de 5 săptămâni.

Dumnezeu m-a învățat ce înseamnă mulțumirea acolo. Oamenii aceia erau atât de bucuroși că aveau această mâncare, încât mie mi-a fost foarte rușine deoarece frigiderul meu acasă era plin.

Aveam de toate, însă de multe ori deschideam ușa la frigider și o trânteam că nu am ce să mănânc.” ne-a povestit Adina despre începuturile ei în misiunea din Africa.

Sursa pressalert.ro

Ea nu s-a oprit aici. A continuat an de an să revină în Africa, în diferite regiuni ale continentului. Mai mult, i-a încurajat și pe alții să facă același lucru. Să-și pună viața pe pauză și să se dedice altora: să-i îngrijească, să le dea de mâncare, să-i învețe, uneori lucruri elementare și să le spună despre Dumnezeu.

Mirarea ei cea mai mare a fost când a văzut fericirea sinceră și pură a oamenilor de acolo, deși aveau atât de puține! Totuși… în inima lor găseau mulțumire și recunoștință către Dumnezeu.

”Într-o zi ploua foarte tare și îmi era greu să ies din casă și să merg în biserică, unde urma să fie o întâlnire pentru femei. Mă gândeam că o să mă ud leoarcă și că oricum nu vor veni prea multe femeie pe această ploaie. Spre surpriza mea, când am deschis ușa, am descoperit mai multe femei ca niciodată. Am început să plâng pe loc. Au mers pe jos 3 ore, unele dintre ele, pentru a ajunge la programul de 1 oră jumătate, ca mai apoi să se reîntoarcă tot pe jos, alte 3 ore… Impresionant!” ne povestește Adina Iuga cu vocea tremurând de emoțiile amintirii respective.

”Acum o săptămână am mers la o familie și erau 15 în casă. Dormeau 4 pe o rogojină. Multe femei nu au mâncare. Dacă găsesc de lucru, găsesc la săpat. Sapă de dimineața până seara pentru 6 lei pe zi! Iar dacă nu găsesc de lucru, nu au ce le da copiilor de mâncare. Când îmi spun că ai lor copii se duc seara la culcare flămânzi și nu înțeleg de ce mama lor nu le dă mâncare… Asta îmi rupe sufletul” , adaugă Adina îndurerată.

În pofida acestor lucruri, a faptului că mulți dorm pe jos, că o baie este un lux pentru ei, că a avea mâncare după pofta inimii este un vis, ei sunt zâmbitori și fericiți. Mulțumitori cu ce au. Nu au timp să se plângă. Nu au timp să se compare. Nu au timp să fie nemulțumitori. Însă au timp să zâmbească!

Pentru a afla mai multe despre Africa, tărâmul unde fericirea costă puțin, accesează linkul:

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii. Acesta ar fi un lucru extraordinar pentru multe persoane care suferă de frici incontrolabile. Tehnologia ar putea...

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]