miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Familie Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Medicul infecționist Laurențiu Stratan, prezent la FRESH ACCES, a dezvăluit cum funcționează fiecare vaccin și care pot fi efectele adverse.

 

”La Astra Zeneca -tehnologia este clasică, utilizată de mai bine de 10 ani. Însă, indiferent de tehnologie, există riscuri și, în momentul în care se evidențiază un risc, cât de mic ar fi el, dacă avem alte variante, încercăm să eliminăm riscul acela de 0.0006%.

Trebuie, însă, să reținem un grad înalt de farmacovigilență. Dacă este să comparăm UE cu India ne dăm seama că orice doză, din orice vaccin, contează.”

Astra Zeneca, Sputnick și Johnson and Johnson au și un mare avantaj: modul în care sunt ținute și rezistența la refrigerare și transport.

Diferența dintre Pfizer și Moderna este doar între prețul de achiziție, Moderna fiind mai scump, iar durata dintre prima doză și rapel, la Pfizer fiind mai mică.

Totodată, medicul a transmis avertismente și cu privire la tratamentul de acasă al simptomelor de Covid, dar și ale reacțiilor adverse pe care le pot provoca vaccinurile.

”Nu este bine sa iei anticoagulante preventiv. Riscurile sunt incredibil mai mari decât să dezvolți o reacție trombotică după vaccinare. Poate fi luat Paracetamol, după vaccin, dar nu în doza mare. Poate da o reacție toxică fatală – insuficiență hepatică fulminantă. Nu mai mult de 4 comprimate pe zi. Au fost persoane care au murit din cauza asta”, a mai spus Laurențiu Stratan.

 

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...