luni, iulie 15, 2024
Acasă Emisiuni Fresh Acces Actrița Monica Davidescu într-o nouă ipostază - Consilier la Primăria Capitalei

Actrița Monica Davidescu într-o nouă ipostază – Consilier la Primăria Capitalei

Monica Davidescu, invitată în platoul A7TV, a vorbit, deschis și în exclusivitate, despre implicarea sa în politică, din funcția de consilier PSD la Primăria Capitalei.

 

”Pe parcursul anilor trecuți am venit cu mai multe idei pe care le-am adus cumva și în atenția celor care ne conduceau și bineînțeles în atenția fostului primar, doamna Gabriela Firea, care a fost încântată, de multe ori, de propunerile pe care le aveam, dar ca să pot să fac niște lucruri mai mari mi-a spus: ”Trebuie să intri în interior. Ca să convingi oamenii, să le explici, să vezi ce se întâmplă.”

Mi-a fost foarte teamă. Și, în continuare, încă învăț, consider, dar cred că am intrat acolo pentru ceea ce eu știu să fac. Slavă cerului că sunt 55 de oameni în consiliu și nu toți sunt pe cultură, străzi sau construcții.

Fiecare pe specialitatea lui. Mie așa îmi place să cred. Iar eu dacă am intrat am spus o să intru în comisia pentru cultură, pentru că știu care sunt teatrele din București, știu care sunt centrele culturale, știu cât de mulți oameni au lucrat prin aceste centre și au făcut proiecte minunate.

Știu că, din nefericire, cultura nu se face singură. A fost o oportunitate de a intra acolo, să fac ceva mai mult pentru oameni.”

Deși afișează o imagine de femeie extrem de puternică, Monica Davidescu a recunoscut că jignirile primite, odată cu intrarea în politică, au afectat-o.

”Cel mai tare m-a durut într-un fel schimbarea de atitudine a unor oameni. Atât. Dar nu vreau să îi critic, nu vreau să citesc și citesc cât mai puțin posibil mesajele lor, pentru că dacă eu pot să fac ceva pentru binele unor oameni tineri, spre exemplu, primul proiect pe care l-am propus, a fost acela de a se construi noi spații ușoare după modelul cubului de la Iași. Nu știu dacă știți, Teatrul Național din Iași a fost vreo 3 sau 4 ani în refacere.

Ca să ții un teatru pe tușă 3 sau 4 ani trebuia găsită o soluție viabilă. Și atunci oamenii aceia au găsit o soluție, au construit un cub în fața teatrului, într-o zonă pietonală liberă și și-au mutat absolut toată activitatea acolo neîntrerupând activitatea actorilor și a oamenilor din teatru. După modelul acela, pentru că este un model bun și de ce să nu ne luăm după un model bun și să îl facem la o scară mai largă.”

Mai în glumă, mai în serios, Monica Davidescu a mărturisit prezentatoarei Anisa Săndulache că banii pe care îi primește pentru funcția de consilier, sunt puțini:

”Să nu credeți că mă îmbogățesc dacă sunt consilier, pentru că leafa de consilier este îngrozitor de mică.” – a spus ea râzând.

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...

Istoria reformei protestante

Reforma Protestantă, inițiată în secolul al XVI-lea, a fost un moment crucial în istoria creștinismului, marcând o schimbare profundă în peisajul religios, social și...

Ziua Malala: sărbătorirea curajului și educației pentru toți

Ziua Malala este sărbătorită anual pe 12 iulie. Pentru a onora curajul și determinarea Malalei Yousafzai în lupta pentru dreptul la educație. Această zi...