miercuri, iulie 24, 2024
Acasă Editoriale Actualitate ACCES INTERZIS în parcurile din București!

ACCES INTERZIS în parcurile din București!

Toate parcurile din București urmează să fie închise sâmbătă, 28 martie 2020, potrivit unei decizii luate vineri seara de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.
Este o măsură suplimentară pe care municipalitatea o ia pentru a limita răspândirea epidemiei de Covid-19.

Sâmbătă, poliția locală va avea grijă să blocheze accesul în parcurile Capitalei, iar autoritățile recomandă locuitorilor să nu mai iasă din case decât pentru nevoi urgente.

De altfel, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a amenințat încă de la începutul săptămânii că, dacă cele mai recente recomandări ale autorităților privind autoizolarea la domiciliu vor continua să fie încălcate, exista posibilitatea închiderii parcurilor mari ale Capitalei.

„Am decis de maniera următoare: săptămâna aceasta, pentru că oricum este frig, ninsoare, ploaie, lapoviță, nu cred că se va înghesui foarte multa lume în parcurile Capitalei și în general în parcurile din țară, dar cealaltă săptămână, când revine vremea frumoasa, dacă vom constata că sunt încălcate aceste recomandări, care trebuie sa fie luate foarte în serios, vom ajunge și la aceasta soluție – neplăcută și dureroasă pentru cei care sunt disciplinați și se respectă și pe ei și se și protejează și respectă și deciziile autorităților – să le închidem.

Am văzut că În unele sectoare, deja, pentru parcuri de dimensiuni mai mici s-au luat asemenea decizii, dar Primăria Capitalei administrează prin ALPAB cele mai mari parcuri din Capitala, cum ar fi Herăstrău (…) sau Cișmigiu și voi lua o astfel de decizie împreună cu colegii mei și o voi anunța săptămâna viitoare. Văzând și facând”, a spus Firea, luni seara, la un post TV.

În plus, mai multe hoteluri din capitală vor fi puse la dispoziția medicilor, în special a celor care lucrează în spitale de boli infecțioase, pentru a se putea caza acolo, dacă doresc să se izoleze și să nu mai meargă acasă, pentru a nu-și pune familiile în pericol.

Primăria Capitalei a primit deja peste 700 de solicitări din partea cadrelor medicale care doresc să se cazeze în altă parte.

Primăria Capitalei merge mai departe și cu planul de a testa un eșantion din populația Bucureștiului, iar săptămâna viitoare începe pregătirea personalului medical care se va ocupa de aceste testări, care, spre finalul săptămânii, este posibil chiar să înceapă.

Se așteaptă însă niște informații suplimentare de la Institutul Național de Statistică pentru o dimensionare cât mai corectă a eșantionului.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

Copilăria nu este o competiție

Copilăria nu este o competiție. Parenting-ul poate fi perceput ca un sport competitiv. Când părinții copiilor mici se întâlnesc, există adesea cineva care profită...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

”Mama m-a băgat în comă”

”Mama m-a băgat în comă”. De la doar 5 ani a fost bătută cu brutalitate de mama ei și transportată la spital cu elicopterul...