8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Editoriale Familie Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici (98 ani): ”Nu contează ora de culcare, contează orele...

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici (98 ani): ”Nu contează ora de culcare, contează orele de somn!”

Secretul longevității este un subiect care preocupă omenirea încă de la conceperea ei, iar oamenii de știință, dintotdeauna, au încercat să ofere diverse posibilități pentru creșterea speranței de viață a oamenilor. Însă de ce să nu îi întrebăm pe cei care au reușit să rezolve această enigmă?

În emisiunea ”Știrea cea bună”, prezentată de Cornel Dărvășan, invitatul emisiunii – Constantin Bălăceanu-Stolnici, om de știință român, medic neurolog, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale din România, a rezumat cheia rezolvării acestei dileme prin două aspecte: somnul și hrana.

NU CÂND, CI CUM ȘI DE CÂT ESTE NEVOIE

Cea mai mare problemă pe care societatea o ridică, cu privire la calitatea somnului, ce contribuie la longevitate este stabilirea unui program de somn înainte de miezul nopții.

Domnul academician Constantin Bălăceanu-Stolnici, deși și-a bazat programul de somn începând cu orele 21:30 – 22:00, subliniază faptul că nu este importantă ora de culcare:

”Nu acest lucru contează. Nu contează ora de culcare. Contează orele de somn. Și aceste ore de somn sunt importante.

Fiecare om își are ceasul lui biologic și sistemul lui de a dormi. Unii dorm 5 ore, unii dorm 10 ore. Așa este destinul lor genetic.

Nu trebuie să forțăm acest destin. Pentru că scurtarea orelor de dormit, antrenează după sine dezordini biologice, psihologice, și în același timp scurtează posibilitatea de longevitate și alterează mecanismele imunologice.”

HRANA ESTE O NEVOIE A CORPULUI

Diete peste diete și alte zeci de regimuri. Dar oare controlul alimentației sau mesele cu regularitate aduc cu succes longevitatea în viața unui om?

Academicianul Bălăceanu-Stolnici susține regularitatea meselor păstrând un obicei în legătură cu servirea mâncării: ora 8:00 dimineața, ora 14:00 și ora 20:30 – 21:00. Toate aceste mese sunt foarte bogate.

Ce mănâncă omul care a trăit atât de mult încât i-a întâlnit personal pe George Enescu și pe Tudor Arghezi, află din link-ul de mai jos:

Sourcea7tv


ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]