8.5 C
București
marți, 28 septembrie 2021
Acasă Editoriale Familie Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici (98 ani): ”Nu contează ora de culcare, contează orele...

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici (98 ani): ”Nu contează ora de culcare, contează orele de somn!”

Secretul longevității este un subiect care preocupă omenirea încă de la conceperea ei, iar oamenii de știință, dintotdeauna, au încercat să ofere diverse posibilități pentru creșterea speranței de viață a oamenilor. Însă de ce să nu îi întrebăm pe cei care au reușit să rezolve această enigmă?

În emisiunea ”Știrea cea bună”, prezentată de Cornel Dărvășan, invitatul emisiunii – Constantin Bălăceanu-Stolnici, om de știință român, medic neurolog, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale din România, a rezumat cheia rezolvării acestei dileme prin două aspecte: somnul și hrana.

NU CÂND, CI CUM ȘI DE CÂT ESTE NEVOIE

Cea mai mare problemă pe care societatea o ridică, cu privire la calitatea somnului, ce contribuie la longevitate este stabilirea unui program de somn înainte de miezul nopții.

Domnul academician Constantin Bălăceanu-Stolnici, deși și-a bazat programul de somn începând cu orele 21:30 – 22:00, subliniază faptul că nu este importantă ora de culcare:

”Nu acest lucru contează. Nu contează ora de culcare. Contează orele de somn. Și aceste ore de somn sunt importante.

Fiecare om își are ceasul lui biologic și sistemul lui de a dormi. Unii dorm 5 ore, unii dorm 10 ore. Așa este destinul lor genetic.

Nu trebuie să forțăm acest destin. Pentru că scurtarea orelor de dormit, antrenează după sine dezordini biologice, psihologice, și în același timp scurtează posibilitatea de longevitate și alterează mecanismele imunologice.”

HRANA ESTE O NEVOIE A CORPULUI

Diete peste diete și alte zeci de regimuri. Dar oare controlul alimentației sau mesele cu regularitate aduc cu succes longevitatea în viața unui om?

Academicianul Bălăceanu-Stolnici susține regularitatea meselor păstrând un obicei în legătură cu servirea mâncării: ora 8:00 dimineața, ora 14:00 și ora 20:30 – 21:00. Toate aceste mese sunt foarte bogate.

Ce mănâncă omul care a trăit atât de mult încât i-a întâlnit personal pe George Enescu și pe Tudor Arghezi, află din link-ul de mai jos:

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

PNRR: Până în 2026 vom avea metrou în Cluj și încă o linie în București – investiție de peste 7 miliarde de euro

Planul Național de Redresare și reziliență vine cu o organizare extrem de îndrăzneață și își propune ca până în 2028 să fie dată în...

România primește 30 de miliarde de euro de la UE

Comisia Europeană a dat undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României – numit și Programul „Anghel Saligny” -, a declarat președintele...

Veste fabuloasă: Emma Răducanu vine în România!

Lista jucătoarelor care vor participa la turneul Transylvania Open (programat în perioada 25 – 31 octombrie la Cluj-Napoca) a fost anunțată. Iar vestea cea...

28 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

An de an, la 28 septembrie, este marcată ziua internaţională pentru accesul universal la informaţie.   Sărbătoarea a fost instituită printr-o decizie a celei de-a 38-a...