8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Abia au plecat și doresc deja să se întoarcă acasă: ”Nu vrem...

Abia au plecat și doresc deja să se întoarcă acasă: ”Nu vrem să murim aici!”

O parte dintre românii care au plecat la cules de sparanghel în Germania regretă decizia și doresc să se întoarcă acasă, după ce au văzut condițiile în care trebuie să lucreze și să trăiască.

Aceștia spun că nu se respectă condițiile de protecție pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și li s-a transmis că în cazul unor controale ale poliției să spună că totul este în regulă, relatează Monitorul de Suceava.

”Aici nu sunt condiții de protecție, sunt oameni în izolare care muncesc singuri pe câmp.

Astăzi a izolat o echipă întreagă de oameni, aici este o femeie care se simte rău și așteaptă medicul de azi dimineață și nu vine nimeni să o vadă.

Se lucrează și în hală la sortat sparanghel, aici oamenii stau unul lângă altul, avem măști pe care le purtăm de 5 zile.

Au închis porțile firmei și au pus bodyguard, au mers apoi la oameni în câmp și le-au spus că dacă vine poliția să le spună că e totul bine.

Vrem să mergem acasă, nu vrem să murim aici pe capete”, a povestit o femeie plecată la cules de sparanghel pentru sursa citată.

Femeia spune că la ferma respectivă lucrează aproximativ 500 de muncitori, majoritatea veniți din județul Suceava, principalul focar al bolii în România.

Cu toate acestea, nicio persoană nu a fost testată de Covid-19.

Oamenii reclamă și condițiile de cazare, fiind nevoiți să stea și câte 7 într-o cameră, iar dușurile sunt la comun și nu au săpun.

”Se ascunde totul, stăm stresați, tot auzim că sunt din ce în ce mai mulți oameni în izolare.

Oamenii tușesc, lucrăm cu mâinile în apă rece și nici nu mai știm ce să credem. Ne este frică.

V-aș ruga din toată inima să rămân anonimă pentru că mi-e frică.

Vă rog să ne ajutați, cerem un ajutor umanitar! Vrem acasă!”, a mai adăugat femeia.

Citește și https://www.a7tv.ro/ce-tara-europeana-plange-dupa-muncitorii-din-romania/

 ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]