8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Emisiuni Ce bine ca ești Abandonat de părinți, dar iubit de noua familie

Abandonat de părinți, dar iubit de noua familie

Ce este trauma abandonului?

Rana de abandon este una dintre cele mai grele traume ale copilăriei. Pentru a înțelege mai bine traumele copilăriei și impactul lor asupra noastră, vă exemplificăm cum gândesc cei care au suferit aceste răni și trauma în copilărie. Pentru toți traumele copilăriei au un impact asupra vieții nostre de adult. În acest articol, am detaliat trauma și rana abandonului și masca dependentului.

A abandona pe cineva înseamnă a-l părăsi, a-l lăsa deoparte, a nu vrea să te ocupi de el. Mai multă lume confundă respingerea cu abandonul. Dacă, de exemplu, într-un cuplu, unul dintre parteneri decide să-l respingă pe celălalt, îl îndepărtează pentru a nu-l mai avea alături de el. Dacă, din contră decide să-l abandoneze, îl părăseşte, pleacă pentru a se îndepărta de celălalt, temporar sau definitiv.

Abandonul atunci când ești adult

Ca adulți, teama de abandon poate fi puternic resimțită și atunci când în relații avem mici certuri, momente în care celălalt nu este foarte concentrat sau atent la noi, când are momente când este indisponibil emoțional fără să vrea acest lucru sau ocupat/ă cu un proiect la serviciu. Gândim că el/ea trebuie să fie acolo pentru noi când am nevoie și trebuie să mă asculte oricând am nevoie, pentru că gândul disfuncțional este: ”dacă ții la mine știi ce se întâmplă cu mine și de ce am nevoie”. Astfel de gânduri, care ne fac să-l vedem pe celălalt în simbioză cu noi și mereu la dispoziția noastră, ne întrețin credințe disfuncționale despre relații și ne țin captivi. Așa apare furia în relație, te simți nedreptățit/ă și concluzionezi că nu te poți baza pe celălalt, că celuilalt nu-i mai pasă de tine și că în curând te va abandona.

Andrei, omul abandonat care a găsit familia iubitoare

În emisiunea ”Ce bine că ești” cu Ramona Dărvășan, invitatul oferă sfaturi celor care trec prin aceeași experiență ca a lui:

”Să aibă încredere în ei și să nu se lase bătuți niciodată. Eu consider că nimic în viața asta nu este imposibil de realizat. Dacă îți dorești cu adevărat ceva, poți dărâma munții. Să nu ajungi în extrema cealaltă să te lași victimă. Să nu intri în depresie. Să nu te omori doar pentru că nu ai reușit. Încerci din nou și din nou.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]