8.5 C
București
miercuri, 28 iulie 2021
Acasă Editoriale Actualitate A zecea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech a ajuns în România

A zecea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech a ajuns în România

Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech au ajuns ieri pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Până pe 21 februarie, în țara noastră s-au recepționat peste 1,3 milioane de doze de la Pfizer BioNTech și au fost administrate aproximativ 1,22 de milioane de doze persoanelor înscrise la vaccinare.

Dintre cele peste 200.000 de doze care au ajuns ieri, aproximativ 60.000 vor fi distribuite în Centrul Național de Stocare din București, circa 25.000 în Craiova și câte 23.400 în fiecare dintre Centrele Regionale de Depozitare din Brașov, Cluj, Constanța, Iași și Timișoara.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 1 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Potrivit datelazi.ro, numărul românilor vaccinați cu a doua doză împotriva Covid-19 este de aproape 600.000, în timp ce numărul persoanelor vindecate de Covid-19 este de peste 720.000. Astfel, aproximativ 93% din totalul persoanelor infectate cu coronavirus din România s-au vindecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Adrian Secu, studentul care a ținut piept autorităților din România, învingător în instanță!

Adrian Secu, un tânăr în vârstă de 26 de ani, licențiat în inginerie electrică și știința calculatoarelor, student în anul II la Drept, a...

Au nevoie antreprenorii de coaching?

Începutul unui business este un pas important pentru orice antreprenor și o provocare continuă pe parcursul dezvoltării lui și a afacerii lui. Există, însă,...

28 IULIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, inițiată de Alianța Mondială pentru Hepatită, în 2008, este marcată, în fiecare an, la 28 iulie.   Scopul acestei zile...

Bomba care aruncă în aer pandemia!

Începând cu anul viitor, CDC renunță la metoda de diagnosticare RT-PCR a noului coronavirus și recomandă laboratoarelor și centrelor de testare să se utilizeze...

COMENTARII RECENTE

Daniel Pop on 1 IULIE ÎN ISTORIE
Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?