8.5 C
București
luni, 8 martie 2021
Acasă Editoriale Actualitate A zecea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech a ajuns în România

A zecea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech a ajuns în România

Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech au ajuns ieri pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Până pe 21 februarie, în țara noastră s-au recepționat peste 1,3 milioane de doze de la Pfizer BioNTech și au fost administrate aproximativ 1,22 de milioane de doze persoanelor înscrise la vaccinare.

Dintre cele peste 200.000 de doze care au ajuns ieri, aproximativ 60.000 vor fi distribuite în Centrul Național de Stocare din București, circa 25.000 în Craiova și câte 23.400 în fiecare dintre Centrele Regionale de Depozitare din Brașov, Cluj, Constanța, Iași și Timișoara.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 1 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Potrivit datelazi.ro, numărul românilor vaccinați cu a doua doză împotriva Covid-19 este de aproape 600.000, în timp ce numărul persoanelor vindecate de Covid-19 este de peste 720.000. Astfel, aproximativ 93% din totalul persoanelor infectate cu coronavirus din România s-au vindecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

BUCURIA IUBIRII

BUCURIA IUBIRII - așa poate fi sintetizată atmosfera din familia Ilie, o familie iubitoare de Dumnezeu, de oameni și de muzică.   Încă din adolescență, Nuțica...

Hotărâre CMBSU: Închiderea restaurantelor în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat astăzi noi restricții în București, întrucât Capitala a intrat în scenariul roșu după ce...

Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Un sistem automat pentru verificarea documentelor de călătorie a fost implementat în aeroportul Henri Coandă. Sistemul de tip ABC (Automated Border Control) permite autorităților...

Cum să fii numărul 1? O afacere românească transmisă din tată-n fiu

Farmec este o companie românească care “lucrează în slujba frumuseții”, fiind în prezent lider în rândul producătorilor de cosmetice din România. Produsele sale se...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?