sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Emisiuni Alături de tine A vrut să se sinucidă din cauza dependenței de droguri

A vrut să se sinucidă din cauza dependenței de droguri

Lucian este un fost dependent de droguri care a început consumul din cu motivații pe care le poate avea orice adolescent. Voia să fie acceptat, iar anturajul consumatorilor era ceva la care visa să participe. Dar dependența avea să îl învețe lecții puternice și dureroase.

”Pentru mine a început din adolecență. Oricum este o perioadă destul de tulbure, dar țin minte că de mic am văzut în jurul meu că se consumă droguri. Și felul în care vedeam asta, m-a atras foarte mult. Mai ales pe la vârsta de 11 – 12 ani, de la mine din cartier sau chiar de la școală, consumă, nu îi vedeam neapărat având probleme, dar vedeam mai mult un stil de viață care mă atrăgea. Și acesta a fost motivul pentru care am încercat să o fac. Aveam 14 ani când am fumat primul joint. Am început cu cannabis, cu iarbă.

 Și pentru mine, la momentul respective, din păcate, a fost o experianță foate plăcută. Dacă mă uit acum în spate cred că aș putea să spun că la momentul respective a fost cea mai tare experință pe care am avut-o eu ca și adolescent, până atunci. M-a împlinit din multe puncte de vedere. Pe lângă starea mea propriu- zisă, și căutarea mea după atenție, după acceptarea într-un grup. Mi-am împlinit mai multe nevoi. Și pentru că prima experiență de consum a fost bună, evident că am continuat să fac asta.

Când am intrat la liceu, acela a fost momentul în care am tras prima linie pe nas și am băgat prima pastilă. La fel, au fost experiențe care mi-au plăcut. Și ca să mă întrețin, am început să și vând droguri.”

Consumul de droguri are consecințe

Dar curând aveau să apară și primele probleme. Dacă până atunci totul fusese plăcut, viața lui de dependent avea să fie certificată de un mandat de arestare.

”La 18 am dat de prima consecință serioasă a traficului de droguri. Împreună cu alți 2 băieți, am fost arestați. Nu am crezut că o să ni se întâmple și nouă asta, noi am crezut că facem asta mai bine decât ceilalți. A fost ca și când cineva a aruncat cu apă rece pe mine și m-a trezit din somn. ”

A vrut să se sinucidă din cauza dependenței de droguri

Mai mult decât atât, Lucian a ajuns pe pragul disperării. Iar momentele de consum s-au transformat din plăcere, în psihoze. Așa ajunge la spitalul de psihiatrie după ce a încercat să își ia viața din cauza consumului de droguri.

”La scurt timp după situația asta (n.r.: arest) am și fost internat într-un spital de psihiatrie. Am fost diagnosticat cu un episod depresiv pe fondul consumului de cannabis. Am fost nevoit să merg să îmi fac dezintoxicarea într-un spital de psihiatrie. A fost o experință care nu a fost plăcută.

Țin minte că mă întrebam ce caut printre oamenii aceea?! Am fost intrernat într-un salon cu 12 pacienți și eram singurul de acolo cu probleme de dependență, În rest, toți ceilalți erau cu tulburări. Dar am avut nevoie de perioada asta de dezintoxicare. Nu aș fi putut să trăiesc o viață liberă dacă nu aș fi trecut prin etapa asta.”

Astăzi, Lucian, fost dependent, poate să spună cu siguranță că este un om LIBER!

Poți urmări întraga poveste pe link-ul de mai jos?

https://www.youtube.com/watch?v=tvlsNdAt_L0&list=PLgW0WDrViy_4SSfr5EV344yvsZYl4M8ET&index=21

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...