8.5 C
București
vineri, 10 iulie 2020
Acasă Emisiuni Achiziții externe A fost și luna cireșelor la urechi la “Carte.Arte.Teatru” ...

A fost și luna cireșelor la urechi la “Carte.Arte.Teatru” …

Luna iunie, luna copiilor și a cireșelor la urechi, a fost una minunată pentru noi și avem convingerea că și pentru dumneavoastră, telespectatorii noștri.

Cum ar putea fi altfel, când am petrecut fiecare duminică într-un magazin duminical pentru copii și părinți, unic în peisajul audiovizual?!

Împreună cu realizatoarea Lavinia Șandru, am călătorit virtual pe urmele lui Vasco da Gama și Sebastian Cabot, marii exploratori ai lumii, și am făcut, într-o clipă, salturi de 600 de ani peste timp, pentru a înțelege tehnologiile spațiale și care este semnificația primei lansări oficiale a unei rachete cu echipaj uman de către o companie privată către Stația Spațială Internațională.

Prin programul ”Carte. Arte. Teatru”, am citit ”O carte pe săptămână”, am fost spectatori de la distanță la numerele de magie ale lui Magi Tot și la poveștile spuse cu har de către actorul Ovidiu Ușvat, de la Teatrul Excelsior.

În atelierele virtuale, am aflat secrete despre arta fotografiei și trucuri despre păstrarea amintirilor digitale.

Domnișoarelor și doamnelor le-am oferit soluții pentru îngrijirea tenului în sezonul estival, dar și rețete extraordinare de dulciuri fără zahăr.

Istoria obiectelor de încălțăminte, de la necesitate la modă, importanța culorilor în artă și influența lor în viața noastră, de zi cu zi ori tehnica de animație Sand Art, a desenului efemer în nisip, au fost teme deosebit de apreciate de publicul nostru.

Importanța modelelor oferite de televiziune și temele de actualitate au fost discutate de către realizatoarea Lavinia Șandru cu invitații săi, printre care îi amintim pe primarul sectorului 5, Daniel Florea, sociologul Vasile Dâncu, pe Claudio Gubitosi, fondatorul celui mai mare festival de film pentru copii din lume, ”Giffoni Film Festival”.

Au fost invitați actori, jurnaliști, fotografi și bloggeri, fiecare dintre ei oferind o perspectivă interesantă asupra vremurilor pe care le traversăm.

Programul ”Carte. Arte. Teatru” este un concept al Asociației Inițiativa Ecologistă Europeană, finanțat de Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” Sector 5 și susținut de A7 TV.

Programul va continua și în lunile următoare pe A7 TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Tratament îngrozitor pentru copiii dependenți de internet

Din cauza modului în care au condus o tabără unde încercau să vindece tinerii și copiii considerați dependenți de internet, patru bărbați din China...

REȚETA A LA FABIEN: CRUMBLE CU DOVLECEL

Dovlecelul conține mai mult de 90% apă, astfel încât unul de mărime medie are numai 25 de calorii. Fiind un aliment ușor, Fabien ne...

Condiții de cazare inumane pentru românii infectați la abatorul din Germania

În urma unei inspecţii a condiţiilor de cazare pentru angajaţii est-europeni din focarul de coronavirus de la abatorul Toennies din Rheda-Wiedenbrueck s-au constatat aproape...

Lovitură dură pentru Melania Trump! O sculptură care o reprezenta a fost incendiată

O sculptură în lemn a primei doamne a Statelor Unite, Melania Trump, a fost incendiată în apropiere de oraşul său natal, Sevnica, din Slovenia,...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?