8.5 C
București
marți, 28 iunie 2022
Acasă Articole A fost reintrodusă purtarea măștii pe stradă. Unde s-a întâmplat acest lucru?

A fost reintrodusă purtarea măștii pe stradă. Unde s-a întâmplat acest lucru?

Printre măsurile care au intrat în vigoare sunt reducerea numărului de spectatori la competiţiile sportive şi la evenimentele culturale şi impunerea măsurilor de protecţie la toate evenimentele publice.
Evenimentele private vor fi organizate respectându-se numărul limită de participanţi, iar în spaţiile publice, pieţe, staţii de autobuz şi mijloace de transport, purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

 

Comitetul Județean pentru situații de urgență Ilfov informează:

“Având în vedere faptul că, la data prezentei, la nivelul comunei Chiajna s-a înregistrat o valoare a ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile de 2,12/1000 locuitori, în urma propunerii Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, astăzi, 03 septembrie 2021, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 150 din 03.09.2021 privind măsurile dispuse pentru localitatea Chiajna.”

Reprezentanții Grupei de coordonare a măsurilor de combatere a COVID-19, la nivelul județului Ilfov, acționează zilnic în sistem integrat, asigurându-se astfel că sunt respectate normele legale impuse de autorități în contextul stării de alertă. Iar în ultimele 24 de ore, polițiștii au dat peste 100 de amenzi atât persoanelor fizice cât și operatorilor economici pe care i-au găsit în neregula.

“189 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, piețe, târguri, terase, benzinării şi la agenții economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a județului Ilfov.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 90 de societăți comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă și 104 mijloace de transport persoane de pe raza județului Ilfov, fiind totodată identificate 112 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

În contextul acțiunilor din ultimele 24 de ore, polițiștii IPJ Ilfov au aplicat 112 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 4.800 lei, în temeiul Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.”

Hotararea-CJSU-IF-150_03.09.2021-masuri-Chiajna

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...