8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate A fost prelungită starea de alertă!

A fost prelungită starea de alertă!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a hotărât luni, 10 mai, prelungirea, începând cu 13 mai, a stării de alertă, pentru încă 30 de zile.

 

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, vor fi create posibilități pentru competițiile sportive, ca evenimente test sau pilot.

Participarea spectatorilor va fi permisă doar pentru cei care sunt vaccinați, pentru cei care prezintă rezultatul negativ al unui test RT- PCR realizat cu maxim 72 de ore înaintea meciului sau pentru persoanele care au avut COVID-19, însă nu în ultimele 15 zile înaintea evenimentului.

Raed Arafat a anunțat și permiterea organizării pelerinajelor religioase, cu respectarea măsurilor sanitare.

Totodată, cu aprobarea CNSU, vor putea fi organizate concerte, cu participarea publicului de peste 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar ca evenimente – test sau pilot.

Întrebat dacă va mai fi prelungită starea de alertă, Raed Arafat a răspuns: „Analiza care s-a făcut la CNCCI (Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției) recunoaște că situația noastră este spre îmbunătățire, la acest moment, dar trebuie încă să vedem cum va merge situația luna care urmează, dacă rămânem stabili, dacă începe din nou să urce numărul cazurilor (…) Bineînțeles, când se stabilizează situația și vedem că nu mai crește, că totul este ok, că nu se mai justifică, atunci clar că se va opri, într-o lună, în două”.

Circulația va fi permisă pentru credincioșii musulmani, în data de 13 mai, în intervalul orar 2:00 – 5:00 dimineața, pentru participarea la sărbătoarea de Ramadan.

Sourcegov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...