8.5 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate A fost prelungită starea de alertă!

A fost prelungită starea de alertă!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a hotărât luni, 10 mai, prelungirea, începând cu 13 mai, a stării de alertă, pentru încă 30 de zile.

 

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, vor fi create posibilități pentru competițiile sportive, ca evenimente test sau pilot.

Participarea spectatorilor va fi permisă doar pentru cei care sunt vaccinați, pentru cei care prezintă rezultatul negativ al unui test RT- PCR realizat cu maxim 72 de ore înaintea meciului sau pentru persoanele care au avut COVID-19, însă nu în ultimele 15 zile înaintea evenimentului.

Raed Arafat a anunțat și permiterea organizării pelerinajelor religioase, cu respectarea măsurilor sanitare.

Totodată, cu aprobarea CNSU, vor putea fi organizate concerte, cu participarea publicului de peste 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar ca evenimente – test sau pilot.

Întrebat dacă va mai fi prelungită starea de alertă, Raed Arafat a răspuns: „Analiza care s-a făcut la CNCCI (Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției) recunoaște că situația noastră este spre îmbunătățire, la acest moment, dar trebuie încă să vedem cum va merge situația luna care urmează, dacă rămânem stabili, dacă începe din nou să urce numărul cazurilor (…) Bineînțeles, când se stabilizează situația și vedem că nu mai crește, că totul este ok, că nu se mai justifică, atunci clar că se va opri, într-o lună, în două”.

Circulația va fi permisă pentru credincioșii musulmani, în data de 13 mai, în intervalul orar 2:00 – 5:00 dimineața, pentru participarea la sărbătoarea de Ramadan.

Sourcegov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Vasile Dîncu: Nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus miercuri, înainte de ședința CSAT programată pentru ora 13.00, că "nu se pune problema unei intervenții militare a...

Cumpără o franciză vindem-ieftin.ro chiar acum!

Vindem-ieftin.ro este o platformă online, un site în care clientul poate să își lase intențiile pentru achiziția de materiale de construcții. Pentru că activitatea...

A plagiat sau nu Nicolae Ciucă?

Nicolae Ciucă este al treilea premier implicat într-un scandal de plagiat, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, într-un articol PressOne, că generalul în...

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...