8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate A fost eradicată rujeola în Congo. Boala a ucis peste 7000 de...

A fost eradicată rujeola în Congo. Boala a ucis peste 7000 de copii

Ministrul Sănătăţii din RD Congo a anunţat, marţi, la Kinshasa sfârşitul epidemiei mortale de rujeolă.

Timp de 25 de luni, au murit peste 7.000 de copii cu vârste sub cinci ani din Republica Democrată Congo.

Primele cazuri de rujeolă din această țară au fost înregistrate în iulie 2018.

„Putem spune că, de o lună, această epidemie a fost eliminată pe întreg teritoriul nostru.

Putem spune că rujeola nu mai există în RD Congo”, a anunţat ministrul Eteni Longondo în timpul a unei conferinţe de presă.

„Epidemia de rujeolă a progresat lent, dar a fost cea mai mortală. A luat peste 7.000 dintre copiii noştri”, a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

Oficialul a indicat de asemenea că „vaccinările de rutină vor continua” la copii, pentru a se evita reapariţia acestei boli care cunoaşte vârfuri periodice.

În ianuarie 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că a recenzat „peste 335.413 cazuri suspecte şi 6.362 de decese”.

În prezent, RD Congo luptă cu epidemia de COVID-19, boală care a ucis 251 de persoane din cele 9.891 cazuri înregistrate începând de la data de 10 martie.

O epidemie de febră hemoragică cu virusul Ebola a fost, de asemenea, declarată la 1 iunie în provincia Equateur (nord-vest) şi a ucis până în prezent 43 de persoane, potrivit celor mai recente cifre oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...