8.5 C
București
marți, 29 septembrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate A fost eradicată rujeola în Congo. Boala a ucis peste 7000 de...

A fost eradicată rujeola în Congo. Boala a ucis peste 7000 de copii

Ministrul Sănătăţii din RD Congo a anunţat, marţi, la Kinshasa sfârşitul epidemiei mortale de rujeolă.

Timp de 25 de luni, au murit peste 7.000 de copii cu vârste sub cinci ani din Republica Democrată Congo.

Primele cazuri de rujeolă din această țară au fost înregistrate în iulie 2018.

„Putem spune că, de o lună, această epidemie a fost eliminată pe întreg teritoriul nostru.

Putem spune că rujeola nu mai există în RD Congo”, a anunţat ministrul Eteni Longondo în timpul a unei conferinţe de presă.

„Epidemia de rujeolă a progresat lent, dar a fost cea mai mortală. A luat peste 7.000 dintre copiii noştri”, a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

Oficialul a indicat de asemenea că „vaccinările de rutină vor continua” la copii, pentru a se evita reapariţia acestei boli care cunoaşte vârfuri periodice.

În ianuarie 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că a recenzat „peste 335.413 cazuri suspecte şi 6.362 de decese”.

În prezent, RD Congo luptă cu epidemia de COVID-19, boală care a ucis 251 de persoane din cele 9.891 cazuri înregistrate începând de la data de 10 martie.

O epidemie de febră hemoragică cu virusul Ebola a fost, de asemenea, declarată la 1 iunie în provincia Equateur (nord-vest) şi a ucis până în prezent 43 de persoane, potrivit celor mai recente cifre oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Slovacia și Cehia se pregătesc pentru revenirea la starea de urgență

În această săptămână, Slovacia şi Republica Cehă vor declara fiecare starea de urgență pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, au anunţat, luni, premierii...

Ce se va întâmpla, la iarnă, cu căldura și apa caldă în București?

Nicușor Dan, noul primar ales al Bucureștiului, a declarat, luni seară, că administrația bucureșteană va asigura stocuri pentru avariile “foarte, foarte multe” care vor...

Incendiile din California mistuie tot în calea lor. Trei noi victime și peste 50.000 oameni evacuați

Noi victime în nordul Californiei din cauza incendiilor - trei persoane au murit, iar peste 50.000 au fost evacuate după ce vântul puternic a...

29 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua Mondială a inimii - În calendarul zilelor internaţionale, 29 septembrie este dedicată inimii. Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în lume. Anual, acestea fac...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?