8.5 C
București
marți, 19 ianuarie 2021
Acasă Editoriale Actualitate A fost eradicată rujeola în Congo. Boala a ucis peste 7000 de...

A fost eradicată rujeola în Congo. Boala a ucis peste 7000 de copii

Ministrul Sănătăţii din RD Congo a anunţat, marţi, la Kinshasa sfârşitul epidemiei mortale de rujeolă.

Timp de 25 de luni, au murit peste 7.000 de copii cu vârste sub cinci ani din Republica Democrată Congo.

Primele cazuri de rujeolă din această țară au fost înregistrate în iulie 2018.

„Putem spune că, de o lună, această epidemie a fost eliminată pe întreg teritoriul nostru.

Putem spune că rujeola nu mai există în RD Congo”, a anunţat ministrul Eteni Longondo în timpul a unei conferinţe de presă.

„Epidemia de rujeolă a progresat lent, dar a fost cea mai mortală. A luat peste 7.000 dintre copiii noştri”, a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

Oficialul a indicat de asemenea că „vaccinările de rutină vor continua” la copii, pentru a se evita reapariţia acestei boli care cunoaşte vârfuri periodice.

În ianuarie 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că a recenzat „peste 335.413 cazuri suspecte şi 6.362 de decese”.

În prezent, RD Congo luptă cu epidemia de COVID-19, boală care a ucis 251 de persoane din cele 9.891 cazuri înregistrate începând de la data de 10 martie.

O epidemie de febră hemoragică cu virusul Ebola a fost, de asemenea, declarată la 1 iunie în provincia Equateur (nord-vest) şi a ucis până în prezent 43 de persoane, potrivit celor mai recente cifre oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

19 IANUARIE ÎN ISTORIE

Jucătorul român de tenis, Horia Tecău împlinește astăzi 36 de ani. Horia Tecău s-a născut pe 19 ianuarie 1985, la Constanța. A ocupat locul...

Preşedintele Consiliului European, despre introducerea unui”pașaport de vaccinare”

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, consideră că ar putea fi introdus, la un moment dat, un "paşaport de vaccinare" împotriva coronavirusului, dar nu este...

Marinarul român răpit de pirați a ajuns acasă!

Românul răpit anul trecut, pe 29 noiembrie, de pe o navă atacată de pirați în largul portului Lome, Republica Togo, s-a întors acasă. Marinarul era...

18 IANUARIE ÎN ISTORIE

Pe 18 ianuarie 2021 se împlinesc 4 ani de la moartea lui Ion Besoiu, actor român de film, radio, teatru și televiziune. A absolvit...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?