sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 9 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

9 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială a frumuseţii este celebrată în fiecare an, la 9 septembrie, la iniţiativa Comitetului Internaţional de Estetică şi Cosmetologie (CIDESCO), cu scopul de a stabili şi menţine cele mai înalte standarde de terapie pentru frumuseţe şi spa din întreaga lume, potrivit site-ului cidesco.com.

Ziua internaţională a frumuseţii este marcată de CIDESCO începând cu anul 1995.
Cu ocazia celebrării anuale a Zilei frumuseţii, CIDESCO încurajează alăturarea campaniei International Beauty Day, prin distribuirea pe social media a definiţiilor frumuseţii şi a evenimentelor de profil, prin utilizarea hashtag-ului, #InternationalBeautyDay.

De asemenea, în fiecare an, reprezentanţele locale ale CIDESCO organizează diverse evenimente în ţările respective.

Anunţând celebrarea Zilei Internaţionale a Frumuseţii din 2017, preşedinta CIDESCO, Anna-Cari Gund, aprecia că „industria frumuseţii este extrem de valoroasă, deoarece ajută oamenii din întreaga lumi să arate şi să se simtă bine, atât în interior cât şi în exterior.

Ziua Internaţională a Frumuseţii este o oportunitate fantastică de a sărbători modul în care CIDESCO a afectat viaţa şcolilor, studenţilor şi membrilor noştri din întreaga lume”.

Sursa Pixabay

 

1.În 1543, Maria Stuart, în vârstă de nouă luni, este încoronată „regina scoțienilor” în centrul orașului scoțian Stirling.

Maria Stuart, cunoscută în literatura engleză de specialitate sub numele de Mary I of Scotland, a devenit regină a Scoției în 1542, pe când avea doar o săptămână.

Mary a decedat prin decapitare în Anglia, după o lungă încarcerare în Turnul Londrei, fiind acuzată de conspirație și trădare împotriva verișoarei sale Regina Elisabeta I a Angliei.

Datorită acuzațiilor, judecății și condamnării sale, respectiv a sfârșitului său, a ajuns să fie cunoscută ca una dintre monarhii cu cel mai tragic destin din istorie.

Sursa Wikipedia

 

2.În 1918, din inițiativa lui C. I. Parhon, se construiește Societatea de neurologie, psihiatrie și psihologie din Iași (din 1921 și de endocrinologie).

Constantin Ion Parhon a fost un demnitar comunist, medic endocrinolog și neuropsihiatru român, care a îndeplinit funcția de președinte al Prezidiului Marii Adunări Naționale a Republicii Populare Române (șeful statului) în perioada 13 aprilie 1948 – 2 iunie 1952.

Parhon a mai făcut parte dintr-un comitet interimar prezidențial format din cinci membri (printre care și Mihail Sadoveanu, Ștefan Voitec, Gheorghe Stere și Ion Niculi) între 30 decembrie 1947 și 13 aprilie 1948.

Sursa Wikipedia

 

3.În 2002, canalul de televiziune Al-Jazeera a difuzat o banda sonoră în care Osama bin Laden revendica, pentru prima dată explicit, atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA.

Sursa Wikipedia

 

4.În 2004, Secretarul de stat american Colin Powell a declarat că violențele din provincia sudaneză Darfur constituie o gravă încălcare a drepturilor omului și a invocat Convenția internațională din 1948 asupra prevenirii și pedepsirii crimelor de genocid.

Conflictul din vestul Sudanului a început în februarie 2003, când milițiile proguvernamentale (numite de localnici „diavolii călări”) au silit populația de culoare să-și părăsească locuințele, terorizând și exterminând zeci de mii de persoane;

ONU a declarat cu privire la criza din Darfur că este cea mai gravă criză umanitară în curs de desfășurare din lume.

Sursa Wikipedia

 

5.În 2016, Guvernul Coreei de Nord efectuează al cincilea și probabil cel mai mare test nuclear.
Liderii mondiali condamnă actul, Coreea de Sud numind-o „imprudență maniacală”.

Sursa Wikipedia

SourceWikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...

Cum să decorezi estetic și practic camera copilului

Când mobilezi și decorezi camera copilului, este important să iei în considerare atât aspectele estetice, cât și cele practice, care să creeze un mediu...