8.5 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
Acasă Articole Ziua de azi 9 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

9 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială a păsărilor migratoare este sărbătorită, la nivel mondial, din anul 2006, fiind iniţiată şi promovată de Secretariatul Convenţiei pentru conservarea speciilor migratoare şi animalelor sălbatice (CMS) şi Secretariatul Acordului privind Conservarea Păsărilor de Apă Migratoare Africano-Eurasiatice (AEWA).

 

Ulterior, s-a decis ca evenimentele importante legate de sărbătorirea Zilei mondiale a păsărilor migratoare să fie organizate de două ori pe an, în cea de-a doua Sâmbătă din lunile Mai şi Octombrie. În 2021, Ziua mondială a păsărilor migratoare a fost stabilită pentru datele de 8 mai şi de 9 octombrie.

Ziua mondială a păsărilor migratoare reprezintă o campanie anuală de sensibilizare care evidenţiază necesitatea conservării păsărilor migratoare şi a habitatelor acestora.

Ea are o acţiune de informare globală şi este un instrument eficient pentru a ajuta la creşterea gradului de conştientizare a ameninţărilor cu care se confruntă păsările migratoare, importanţa lor ecologică şi necesitatea cooperării internaţionale pentru conservarea acestora.

În fiecare an, în întreaga lume sunt organizate evenimente publice, cum ar fi festivaluri de păsări, programe de educaţie, expoziţii şi excursii de observare a păsărilor pentru a sărbători această zi.

Activităţile de Ziua mondială a păsărilor migratoare au loc în diferite ţări şi zone de pe glob, unite printr-o campanie cu o temă comună.

Potrivit www.worldmigratorybirdday.org, tema aleasă pentru 2021 a Zilei mondiale a păsărilor migratoare este: “Cântă, zboară, înalţă-te – Ca o pasăre!” (“Sing, Fly, Soar – Like a Bird!”).

Sursa Google

9 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

1888: Monumentul Washington, la acea vreme cea mai înaltă structură din lume, a fost deschis oficial publicului la Washington, DC, SUA.

Sursa Google

1967: Che Guevara a fost executat în Bolivia la o zi după ce a fost prins.

Sursa Wikipedia

2000: Văduva lui John Lennon, Yoko Ono, a inaugurat la Tokyo primul muzeu consacrat în exclusivitate legendarului component al formației Beatles.

Sursa Wikipedia

2006: Coreea de Nord a anunțat că a efectuat o explozie nucleară subterană de încercare, în ciuda îngrijorării comunității internaționale și a avertizărilor ONU.

Sursa Wikipedia

2006: Google anunță că preia compania YouTube. Fondatorii acesteia Chad Hurley și Steve Chen, vor continua să conducă independenți afacerile firmei JouTube.

Sursa Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor...

Magda Coman: ”Căutăm prietenie cu autoritățile”

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 1992,...

Despre delegarea într-o companie și cum poate aceasta să fie eficientă pentru ambele părți

Pentru ca un business să fie prosper, atât angajatorul cât și angajatul au nevoie de o sincronizare cât mai reușită cu privire la responsabilitățile...

3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi ("International Day of People with Disability") are scopul de a promova şi implementa...