Astăzi se împlinesc 15 ani de la moartea Laurei Stoica.
Laura Stoica a fost o cântăreață, compozitoare de muzică pop rock și actriță română. Este adesea considerată drept cea mai importantă solistă de rock din România și una dintre cele mai puternice și originale personalități feminine ale scenei muzicale autohtone.
În perioada 1990–2005 realizează patru albume, evoluează în peste 700 de concerte și spectacole, pe scenele românești și în străinătate, și are peste 650 de apariții televizate. Între cântecele cele mai cunoscute lansate de artistă se numără: „Un actor grăbit”, „Focul”, „Doar tu”, „Cartierul cântă rock”, „…Nici o stea”, „Toamnă pe autostradă”, „Sunt cuminte”, „Mereu mă ridic”, „Mai frumoasă”.
Se stinge din viață în seara zilei de 9 martie 2006, în urma unui accident rutier, pe când se întorcea la București de la un concert susținut la Urziceni. În momentul decesului, Laura era însărcinată. Împreună cu ea, se stinge și cel care urma să-i devină soț, Cristian Mărgescu, cu care avea o relație din 2004.
Pe 12 martie apare „In memoriam Laura Stoica”, melodie compusă și înregistrată de Ovidiu Komornyik, însoțită de un videoclip. Piesa reprezintă un omagiu adus artistei trecute în neființă, reunind mai mulți soliști de muzică ușoară: Angela Similea, Cristi Nistor, Cătălin Crișan, Daniela Răduică, Elena Cârstea, Oana Sîrbu, Sanda Ladoși și Ovidiu Komornyik.
În 2006 apare la casa de discuri Roton o ediție reeditată a albumului …Nici o stea.
„Nu pot ieși de pe scenă fără să am senzația că ceva din mine a rămas acolo, fără să știu că tot ce-am avut mai bun din mine i-a convins pe cei din fața mea. Nu pot să cobor de pe scenă dacă nu sunt mulțumită, dacă nu-i simt bucurându-se, dacă reacțiile lor n-au fost imediate la semnalele mele.
Un artist se bucură de viața pe care o are pe-o scenă mai mult decât de cea pe care o are în afara scenei. Așa simt eu, așa sunt, poate se va schimba ceva vreodată, dar întotdeauna a fost pe primul plan cariera, dorința de a dărui celorlalți dragoste, forță.” — Laura Stoica
09 MARTIE ÎN ISTORIE
1796: Napoleon Bonaparte s-a însurat cu Josephine de Beauharnais, văduva unui ofițer francez executat.
1959: Păpușa Barbie își face debutul la Salonul de jucării de la New York.
1961: Este lansat cu succes Sputnik 9 care are la bord un câine și un manechin uman și demonstrează că Uniunea Sovietică era pregătită să înceapă zborul spațial uman.
1976: Patruzeci și două de persoane mor în dezastrul telecabinei Cavalese, cel mai grav accident de telecabină până în prezent.
1991: Noul Tratat al Uniunii Europene a pus bazele conceptului de monedă unică (EURO, care a intrat în folosință în prima zi a anului 2002).
1991: La Belgrad, au loc demonstrații masive împotriva lui Slobodan Milošević. Doi oameni sunt uciși iar tancurile sunt pe străzi.
1997: Cometa Hale-Bopp – Observatorii din China, Mongolia și Siberia de Est sunt tratați cu o caracteristică dublă rară, deoarece o eclipsă permite ca Hale-Bopp să fie văzută în timpul zilei.