duminică, februarie 25, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 9 IULIE ÎN ISTORIE

9 IULIE ÎN ISTORIE

Pe 9 iulie 1947 se năștea îndrăgita cântăreață de muzică ușoară Mirabela Dauer, născută Mirabela Scorțaru, considerată de unii critici muzicali ca fiind una dintre cele mai bune voci feminine ale muzicii pop românești din ultimii 40 de ani.

https://www.a7tv.ro/mirabela-dauer-cel-mai-mare-regret-al-meu-este-ca-nu-am-avut-o-familie/

Alături de Corina Chiriac și Angela Similea, Mirabela Dauer a fost una din cele mai frecvente și iubite prezențe pe scena muzicală și de divertisment TV din anii’70-’80.

A lansat până în prezent 40 de albume. Printre șlagărele ei se numără: „Ce dor mi-a fost de ochii tăi”, „Dormeau pe-o frunză două stele” și „Te aștept să vii (Fotoliul din odaie)”.

În noiembrie 2017 a înregistrat 20 de melodii noi. Are un repertoriu de peste 1000 de cântece.

În anul 1963 debutează alături de formația rock Roșu și Negru cu care interpreta în special melodii din repertoriul Ritei Pavone.

Din 1967 urmează cursurile Școlii Populare de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu, corepetitori Marius Țeicu și Marius Popp. În 1970 se produce debutul la Televiziune în emisiunea „Tele-Top”, unde a interpretat melodia „De când te-am întâlnit” compusă de Marius Țeicu.

Mirabela devine în scurt timp o prezență constantă a emisiunilor de televiziune.

A interpretat melodiile compuse de: Marcel Dragomir, Marius Țeicu, Vasile Vasilache, Marian Nistor, Ionel Tudorache, Anton Șuteu, Temistocle Popa, Ion Cristinoiu, George Grigoriu, Vasile Șirli, Mircea Drăgan etc. Începând cu 2004 colaborează cu interpretul de muzică ușoară Rareș Borlea (Raoul).

 

Sursa Romania Libera

 

9 IULIE ÎN ISTORIE

1357: Împăratul Carol al IV-lea pune piatra de temelie a Podului Carol din Praga.

Sursa Wikipedia

1600: Mihai Viteazul a întemeiat Mitropolia românească din Transilvania.

Sursa Wikipedia

1922: Johnny Weissmüller, înotător american originar din Timișoara, coboară sub 1 minut recordul mondial la 100 m liber (58.6 secunde).

Sursa Wikipedia

1958: Un cutremur de 7,8 Mw a avut loc în Golful Lituya, Alaska, provocând un mega tsunami cu înălțimea valului de apă de 525 metri pe marginea golfului Lituya; cinci persoane au fost ucise.

Sursa Wikipedia

1997: Pugilistul american Mike Tyson a fost retras temporar din meciurile de box, ca pedeapsă pentru faptul că, înainte cu câteva zile, îl mușcase pe Evander Holyfield de ureche.

Sursa Wikipedia

SourceWikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...