joi, februarie 22, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 9 AUGUST ÎN ISTORIE

9 AUGUST ÎN ISTORIE

Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor este celebrată, în 9 august, pentru a marca importanța conservării speciilor, pentru promovarea educației și a informării opiniei publice cu privire la conservarea biodiversității.

Cultivarea dragostei pentru natură și animale reprezintă un obiectiv important în formarea tinerelor generații.

Parcurile și grădinile zoologice, dincolo de aspectul educativ reprezintă, în primul rând, șansa de a salva anumite specii aflate pe cale de dispariție.

Parcurile joacă un rol deosebit de important în educația de mediu. Promovarea protejării parcurilor se face de multe ori în numele protejării calității vieții și pentru conservarea biodiversității.

Marcată anual, această zi este dovada interesului pe care comunitatea internațională îl acordă conservării biodiversității.

Vizitarea unei grădini zoologice este o experiență educațională și un mod interesant de a-ți petrece timpul liber.

Sursa Google

 

9 AUGUST ÎN ISTORIE

1173: A început construcția unei clopotnițe care avea să devină Turnul înclinat din Pisa.

Sursa Wikipedia

1483: Deschiderea Capelei Sixtine din Roma, cu celebrarea unei Liturghii.

Sursa Wikipedia

 

1945: Orașul japonez Nagasaki este devastat atunci când o bombă atomică, numită de americani Fat Man, este aruncată din B-29 Bockscar. 39.000 de persoane au fost ucise.

Sursa Wikipedia

1991: Procurorul italian, Antonino Scopelliti, este ucis de ‘Ndrangheta în numele mafiei siciliene, în timp ce pregătește cazul guvernului în apelul final al procesului contra mafiei siciliene.

Sursa Google

2020: Aleksandr Lukașenko a câștigat al șaselea mandat de președinte al Belarusului cu un scor de 79,7%.

A fost declanșat un adevărat val de nemulțumiri din partea opozanților privind organizarea alegerilor, criticate ca ar fi fost falsificate.

Manifestațiile care au avut loc în mai multe orașe din Belarus, au condus la o reprimare brutală din partea forțelor de ordine, soldate cu mii de arestări, unul dintre manifestanți pierzându-și viața.

Sursa Wikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...