8.5 C
București
marți, 28 iunie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 9 AUGUST ÎN ISTORIE

9 AUGUST ÎN ISTORIE

Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor este celebrată, în 9 august, pentru a marca importanța conservării speciilor, pentru promovarea educației și a informării opiniei publice cu privire la conservarea biodiversității.

Cultivarea dragostei pentru natură și animale reprezintă un obiectiv important în formarea tinerelor generații.

Parcurile și grădinile zoologice, dincolo de aspectul educativ reprezintă, în primul rând, șansa de a salva anumite specii aflate pe cale de dispariție.

Parcurile joacă un rol deosebit de important în educația de mediu. Promovarea protejării parcurilor se face de multe ori în numele protejării calității vieții și pentru conservarea biodiversității.

Marcată anual, această zi este dovada interesului pe care comunitatea internațională îl acordă conservării biodiversității.

Vizitarea unei grădini zoologice este o experiență educațională și un mod interesant de a-ți petrece timpul liber.

Sursa Google

 

9 AUGUST ÎN ISTORIE

1173: A început construcția unei clopotnițe care avea să devină Turnul înclinat din Pisa.

Sursa Wikipedia

1483: Deschiderea Capelei Sixtine din Roma, cu celebrarea unei Liturghii.

Sursa Wikipedia

 

1945: Orașul japonez Nagasaki este devastat atunci când o bombă atomică, numită de americani Fat Man, este aruncată din B-29 Bockscar. 39.000 de persoane au fost ucise.

Sursa Wikipedia

1991: Procurorul italian, Antonino Scopelliti, este ucis de ‘Ndrangheta în numele mafiei siciliene, în timp ce pregătește cazul guvernului în apelul final al procesului contra mafiei siciliene.

Sursa Google

2020: Aleksandr Lukașenko a câștigat al șaselea mandat de președinte al Belarusului cu un scor de 79,7%.

A fost declanșat un adevărat val de nemulțumiri din partea opozanților privind organizarea alegerilor, criticate ca ar fi fost falsificate.

Manifestațiile care au avut loc în mai multe orașe din Belarus, au condus la o reprimare brutală din partea forțelor de ordine, soldate cu mii de arestări, unul dintre manifestanți pierzându-și viața.

Sursa Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...