8.5 C
București
marți, 28 septembrie 2021
Acasă Articole Ziua de azi 8 IUNIE ÎN ISTORIE

8 IUNIE ÎN ISTORIE

Anual, la data de 8 iunie, este celebrată Ziua Mondială a Oceanelor, care a fost instituită în anul 1922, de către Organizația Națiunilor Unite, în cadrul summit-ului de mediu de la Rio de Janeiro.

 

O zi pentru protejarea întinderilor de apă care fac ca planeta noastră să fie „albastră”, o zi care sărbătorește resursele pământului și să funcționeze pentru un viitor mai bun.

Viața a început în ocean și fără oceane s-ar putea încheia.

Pentru că marea înseamnă viață și nu numai datorită biodiversității enorme care o locuiește, ci și pentru că oceanele reglează climatul, oferă susținere, hrană și muncă la 800 de milioane de oameni în fiecare an și produc cea mai mare parte a oxigenului pe care îl respirăm. (aproximativ 70%, practic una din cinci respirații).

Cu toate acestea, conștientizarea importanței pe care oceanele o au pentru viața noastră pare a fi întunecată de o exploatare nediscriminată a acestor resurse prețioase și de o indiferență care face să fie vărsate între 8 și 10 milioane de tone de gunoi în fiecare an.

Scopul Zilei Oceanelor este de a preveni poluarea din plastic dezvoltând soluții care duc la un ocean sănătos și nepoluat.

Sursa Google

8 IUNIE ÎN ISTORIE

1838: La Colegiul Sf. Sava a fost deschisă prima bibliotecă publică din București.

Sursa Wikipedia

1897: Cinematograful „Lumière” a prezentat primele trei subiecte de actualități românești, filmate la 10 mai 1897, de către operatorul Paul Menu, din inițiativa ziarului L’Independance Roumaine.

Sursa Google

1930: Parlamentul îl proclamă pe Prințul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen ca rege al României sub numele de Carol al II-lea.

Sursa Google

1995: A fost lansată naveta „Discovery”, această misiune marcând al 100-lea zbor spațial american cu personal uman la bord (Cap Canaveral, Florida).

Sursa Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

PNRR: Până în 2026 vom avea metrou în Cluj și încă o linie în București – investiție de peste 7 miliarde de euro

Planul Național de Redresare și reziliență vine cu o organizare extrem de îndrăzneață și își propune ca până în 2028 să fie dată în...

România primește 30 de miliarde de euro de la UE

Comisia Europeană a dat undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României – numit și Programul „Anghel Saligny” -, a declarat președintele...

Veste fabuloasă: Emma Răducanu vine în România!

Lista jucătoarelor care vor participa la turneul Transylvania Open (programat în perioada 25 – 31 octombrie la Cluj-Napoca) a fost anunțată. Iar vestea cea...

28 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

An de an, la 28 septembrie, este marcată ziua internaţională pentru accesul universal la informaţie.   Sărbătoarea a fost instituită printr-o decizie a celei de-a 38-a...