8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 8 IUNIE ÎN ISTORIE

8 IUNIE ÎN ISTORIE

Anual, la data de 8 iunie, este celebrată Ziua Mondială a Oceanelor, care a fost instituită în anul 1922, de către Organizația Națiunilor Unite, în cadrul summit-ului de mediu de la Rio de Janeiro.

 

O zi pentru protejarea întinderilor de apă care fac ca planeta noastră să fie „albastră”, o zi care sărbătorește resursele pământului și să funcționeze pentru un viitor mai bun.

Viața a început în ocean și fără oceane s-ar putea încheia.

Pentru că marea înseamnă viață și nu numai datorită biodiversității enorme care o locuiește, ci și pentru că oceanele reglează climatul, oferă susținere, hrană și muncă la 800 de milioane de oameni în fiecare an și produc cea mai mare parte a oxigenului pe care îl respirăm. (aproximativ 70%, practic una din cinci respirații).

Cu toate acestea, conștientizarea importanței pe care oceanele o au pentru viața noastră pare a fi întunecată de o exploatare nediscriminată a acestor resurse prețioase și de o indiferență care face să fie vărsate între 8 și 10 milioane de tone de gunoi în fiecare an.

Scopul Zilei Oceanelor este de a preveni poluarea din plastic dezvoltând soluții care duc la un ocean sănătos și nepoluat.

Sursa Google

8 IUNIE ÎN ISTORIE

1838: La Colegiul Sf. Sava a fost deschisă prima bibliotecă publică din București.

Sursa Wikipedia

1897: Cinematograful „Lumière” a prezentat primele trei subiecte de actualități românești, filmate la 10 mai 1897, de către operatorul Paul Menu, din inițiativa ziarului L’Independance Roumaine.

Sursa Google

1930: Parlamentul îl proclamă pe Prințul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen ca rege al României sub numele de Carol al II-lea.

Sursa Google

1995: A fost lansată naveta „Discovery”, această misiune marcând al 100-lea zbor spațial american cu personal uman la bord (Cap Canaveral, Florida).

Sursa Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...