joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate 7,3 milioane de copii suferă de foame! Care este țara inclusă pe...

7,3 milioane de copii suferă de foame! Care este țara inclusă pe lista celor cu risc de foamete?

Peste şapte milioane de copii din Afganistan sunt în pericol să sufere de foame din cauza creşterii preţurilor alimentelor, provocate de pandemia de coronavirus, scrie BBC.

Situaţia din Afganistan este tot mai complicată, în contextul în care înţelegerile preconizate de încetare a focului au eşuat, iar pandemia de coronavirus pare că face ravagii în ţară.

Organizaţia Salvaţi Copiii afirmă că o treime din populaţie, care include şi 7,3 milioane de copii se confruntă cu lipsa alimentelor.

ONU a inclus recent Afganistanul pe lista ţărilor cu risc de foamete.

Reprezentaţii Programului Mondial de Hrană au avertizat că multe ţări din lume se confruntă cu o „pandemia de foame”.

https://www.a7tv.ro/tara-in-care-teama-de-foamete-este-mai-mare-decat-cea-de-coronavirus/

Preţurile au crescut în această perioadă când organismele copiilor au nevoie de o nutriţie care să îi protejeze de virus, precizează Salvaţi Copiii, scrie Mediafax.

Preţurile au crescut cu 23% în ultima lună din cauza cererii care a depăşit stocurile.

Aducerea de noi stocuri de alimente este îngreunată de măsurile luate de statele din lume împotriva coronavirusului, dar şi din cauza situaţiei militare complicate.

Chiar şi înainte de pandemie ţara se confrunta cu probleme alimentare având aproape 5 milioane de copii în prag de foamete.

Foto Pixabay

Afganistanul are probleme majore şi la capitolul sănătate publică, având doar 0,3 doctori la 1000 de locuitori, iar accesul celor mici la ajutor medical este mult limitat.

În ţara din Orientul Mijlociu sunt confirmate peste 2000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi s-au înregistat oficial 64 de decese.

Cifrele sunt însă bazate pe numărul mic de teste zilnice pe care le efectuează Afganistanul.

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...